Hírek

Mire képes a házigazda?

A kosárlabda Eb-re készülő válogatottak közül ezúttal a szlovénokat elemezte ki El Ninno, a rangado.hu szakértője.

A kosárlabda Eb meglepetésre képes csapatai közül házigazda Szlovénia válogatottját mutatjuk be.
Mivel a hegyes kis ország csak 1991-ben szakadt ki Jugoszláviától, önálló országként nem ért el nagy eredményeket.
Most az Eb házigazdájaként azonban van esélyük, hogy képességeik felett teljesítsenek.
A hazai pálya mindig lejt, fanatikus rajongóik pedig nemcsak addig fogják hajszolni kedvenceiket ameddig, lehet, hanem azon túl is!
A FIBA-rangsorában a 14. helyen állnak, és ez igen előkelő helyezés, figyelembe véve, hogy alig 22 éves múlttal rendelkeznek.
Legnagyobb hiányzójuk Erazem Lorbek, a Barca centere, aki sérülése miatt kénytelen kihagyni a „nagy lehetőséget”.
Goran Dragic az egyetlen játékos, aki az NBA-t képviseli, szükség is lesz minden tudására, és nem hiszem, hogy szégyent hozna a Phoenix Suns-nál tanultakra.
Bátran tör be, egy-egy elleni játékban nagyon jó balkezes fiatalember, aki igen kedveli a pattintott rövid passzokat. Betörésekkor általában így osztja le a golyót, gyors játékos. Most nagyot kell alkotnia!
Nagy segítségére lehet Mirza Begic, aki az Olympiakos húzóembere, a Real Madridból érkezett a görög Euroliga címvédőhöz. A 220 centiméterhez nemcsak 120 kiló izom, hanem hatalmas rutin is társul, ettől még veszélyesebb az úriember, aki igazi harcedzett veterán. Sokat látott és tapasztalt, nem igen fog kétségbeesni semmi váratlantól.
A hivatalos keret további 10 tagja Törökországban, Hispániában, Hellászban, rác szomszédainknál és a hazai bajnokságban keresi kenyerét:
Jure Balazic, Jaka Blazic, Zoran Dragic, Neboisa Joksimovic, Jaka Lakovic, Domen Lorbek, Edo Muric, Bostjan Nachbar, Uros Slokar, Gasper Vidmar.
Ez a hivatalos keret, átlagéletkoruk 28 év, átlagmagasságuk 200 cm.
A szlovén szövetség úgy gondolta, hogy szerb mestert kérnek fel a társaság vezetésére, és meg is találták Bozidar Maljkovic személyében. Benne a Panathinaikos egykori mesterét tisztelhetjük, aki három csapattal négyszer is elhódította az Európa legjobb klubcsapatának járó díjat.

Mit várhatunk a Szlovénoktól?

Fegyelmet mindenképp, a hazai pálya pedig erősíti minden meccsen az esélyeiket. Igazi „sötét ló” a házigazdák válogatottja. A nyitónapon, szeptember 4-én én a cseh válogatottal kell megküzdeniük. –12.5 pontos győzelmüket 1.85 el fizeti a BWIN. Akit lehet, azt nagyon meg kell verniük, és egy magabiztos, jól sikerült bemutatkozás nagyon fontos lenne a szlovén csapatnak, hogy erőt merítsenek belőle, merthogy szükségük lesz rá a továbbiakban, az biztos!

Olvasói sztorik