Hírek

Mit várhatunk a franciáktól és a szerbektől?

Folytatjuk a férfi kosárlabda kontinensviadalra való felkészülésünket. El Ninno, a rangado.hu szakértője újabb elemzéssel rukkolt elő.

Folytatjuk a Szlovéniában parkettra lépő válogatottak bemutatását azokkal, akik belerondíthatnak a favoritok müzlijébe.

Elsőként a francia válogatottról

Tőlük hagyományosan sokat várnak, és hagyományosan nem hozzák azt, amire hivatottak.
A FIBA-rangsorolása szerint a nyolcadikak a gallok.
Az Eb-ken eddig kétszer buktak döntőt, olimpiai döntőt szintén kétszer vesztettek, a vébék egyáltalán nem tartozik a kedvenceik közé, hiszen ott nem termett nekik babér még soha.
Vannak változások a franciáknál, a londoni olimpia óta sokkal több Franciaországban játszó játékos kap lehetőséget, na és persze 4 NBA-t erősítő légiós, közülük hárman a San Antonio Spurs-ből kaptak behívót.
A gall csodaturmixból leginkább Tony Parkernek jutott, ha jó napot fog ki, simán 20-25 pont fölé is képes menni. Van hármas csapás, és ha a kosárlabdában lenne 4-es, akkor Ő lenne a nagy végrehajtó. Betör, provokál, odaütnek neki, a lehetetlen dobást beküldi: így jön a személyi, a csapatszemélyi és a jutalombüntető, ami persze megint bemegy.
Ezeket rutinból dobja, kiszolgál, és egy-két hármast is elsüllyeszt az ellenfél gyűrűjében.
Vitathatatlan, hogy Ő tolja leginkább a gall szekeret.
Mit várhatunk a galloktól?
Hatalmas lelkesedést, sok-sok távoli próbálkozást – hosszú és gyakori imádságokat. Ha a válogatott szeme fénye megsérül a sorozatterhelés alatt, akkor bizony nem fog beújítani semmit a gall csapat, és megint üres kézzel tér haza.
A franciák hivatalos Eb-kerete:
Anjica, Batum, De Colo, Diaw, Diot, Gelabale, Heurtel, Kahugi, Lauvergne, Petro, Pietrus és persze Tony Parker.
Hosszú távú opcióként értékarányos opció, hogy Franciaország előrébb végez, mint Szlovénia 1.35 ért.
Más opciót nem találok, és nem javaslok, kicsit olyan ez a válogatott, mint a kubai vagy a mexikói bokszolók, sokat dobnak (vagyis ütnek), és nem igazán törnek le. Bármire képesek, ha jó napot fognak ki, és nem sújtják őket sérülések.

Szerbia nemzeti válogatottja

A FIBA-rangsorában a 12. helyen állnak! Ez kisebb meglepetés, hiszen háromszoros Eb és kétszeres világbajnok csapatról beszélünk.
A szerb csapat két legveszélyesebb embere Milos Teodosic és Dusan Ivkovic.
Az elsőként említett a csapat esze a parketten, utóbbi pedig olyan nagy legenda a kosárlabda világában, mint fociban Sir Alex Ferguson. A mester klubcsapataival és válogatottjával is besöpörte mindazt, amit az olimpián kívül meg lehet nyerni!
Igazi sötét ló a rácok csapata, fiatalok, sikerre éhesek, átlagéletkoruk 24 év. Agresszívek és szenvedélyesek, akik képesek lehetnek bárkinek keresztbe tenni.
Első meccsüket a litvánok ellen nyomják, ahol garantált a sok pont!
Keretükben nagyon sok jó képességű játékos szerepel, akik nem igazán a technikás bajnokságokból, hanem inkább a brusztolósakból érkeztek.
Az NBA-ből csak Namanja Nedovic kapott behívót.
A szerb válogatott bő kerete:
Andjusic, Bjelica, Bogdanovic, Gagic, Kalinic, Katic, Nenad Krstic, Nemanja Krstic, Teodosic, Lucic, Marcovic, Micic, Stimac és Namanja Nedovic.
Mit várhatunk tőlük?
Bizony Szerbia közel van, így elsősorban sok vehemens szurkolót. Ha netán elszakad a cérna, akkor pedig bármit – a 2010-es Akropolis tornán még székek is röpködtek a bal csapott és jobb felütés mellé a görög-szerb meccsen. Persze, reméljük, a kosárlabda lesz a főszereplő, és nem szabadulnak el az indulatok.
Az mindenesetre fontos tényező lesz, hogyan tudja fegyelmezni a társaságot Ivkovic mester, ha ez jól sikerül, akkor nincs megállás, és jön a meglepetés, amiért 19-szeres pénzt kaphatunk a BWIN ajánlatában.

Olvasói sztorik