Hírek

Mourinho Gurdiola ellen

Mit hozhat a Bayern-Chelsea csúcsrangadó? No és nem feledkeztünk meg a holland második vonalról sem!

Bayern München-Chelsea x2!

Mourinho kontra Guardiola! Csillagok háborúja, magas szinten. Valamiért mi a londoniakat érezzük esélyesebbnek…
A BL-győztes az EL-serleget birtokló alakulattal mérkőzésik ma este az Eden Arénában. A bajorok tavaly mindent vittek: BL, Bundesliga, Német Kupa. Joseph Heynckes-szel a kispadon a bajorok ellenállhatatlanul futballoztak, látványos támadófutballal rukkoltak elő, Ribery, Robben, Gomez, Mandzukic és Müller egyszerűen megállíthatatlannak bizonyult. A nyáron viszont elbúcsúzott a csapattól az ősz hajú stratéga, és a baszk sztárcsapat trénerét, Pep Guardiolát bízták meg a szakvezetéssel.
Nem könnyű örökség az, amit a hispán szakember átvett. A nyitómeccsén beégett a Dortmunddal szemben a német szuperkupáért folytatott küzdelemben. Aztán a bajnokikon keddig nem botlottak a piros-fehérek, ám Freiburgban nem tudták megtartani minimális előnyüket Shaqiri-ék. Látva a bajorok idei meccseit, eddig minket nem győztek meg a fiúk…
A Chelsea Mourinhot ültette vissza a kispadra, az erősítések is jól sikerültek, úgyhogy újra bizakodhatnak a londoniak. Tavaly nagyon nyögve-nyelősre sikeredett a szezon, és bár az EL-trófeát begyűjtötték Lampardék, összességében mégsem volt elégedett a tulajdonos a szerepléssel.
A bajnokságban két győzelem után az Old Traffordról ponttal távoztak Torresék, tehát összességében jól rajtolt a Chelsea.
Nem húzzuk tovább a dolgot. Ösztöneink azt súgják, hogy a bajorok – jelenlegi állapotukban – még nem jobbak a kékeknél. Nem zárjuk ki a hosszabbítás lehetőségét sem, ám a kétesélyben jobban bízunk. Tippünk ennek megfelelően: x2!

Dordrecht-Jong PSV 1! +2,5!

A listavezető nem hibázhat, az eindhoveni fiatalok megadják magukat!
Négy forduló telt el a holland másodosztályból, és úgy tűnik, a Dordrecht komolyan gondolja az osztályváltást. A gárda 10 ponttal vezet, az első három nyertes meccset követően az Excelsior otthonában ikszeltek Dansoék. Hazai környezetben eddig a Maastricht és az Almere volt az ellenfelük, és mindkétszer 2-1.re nyertek Harry van den Ham fiai. Tavaly a középmezőnyben végeztek, és érdekes módon otthon sokkal gyengébben ment a srácoknak, mint vendégségben. Jellemzően sok találattal jártak a meccseik, és eddig idén sem változtattak szokásukon: 3-1 az over-under arányuk.
A holland második vonalat átszervezték, első ligás gárdák utánpótlás együttesei is indulhatnak már a pontvadászatban. A mezőny immár 20 szereplősre duzzadt – és tagja a PSV Jong is.
Az eindhoveniek 1-2-1-es sort produkáltak eddig (3-1 az over-under mutatójuk), idegenben egy iksz és egy zakó áll a nevük mellett. Legutóbb a De Graafschapnál jártak, és szaladtak bele kínos verésbe (3-0). Sőt, a mérkőzésen két embert ki is állítottak a PSV juniorból. A nagycsapat másnap szerepel, szerdán BL-ezett, így visszajátszókra sem nagyon számíthat a szakmai stáb.
Azt gondoljuk, hogy a hazaiak lendülete nem törik meg, nyernek, az összecsapáson pedig lesz legalább három találat!

Olvasói sztorik