Hírek

A görög válogatottal folytatjuk az Eb-résztvevő csapatok bemutatását

A spanyolok és a litvánok mellett a görögöket tartja favoritnak El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője. Lássuk a részleteket!

A görög válogatottal folytatjuk az Eb-résztvevő csapatok bemutatását.

A FIBA- rangsorban a 4. helyen állnak, kétszeres Eb-győztes csapatról beszélünk, amely már évtizedek óta meghatározói az európai és világeseményeknek.
A londoni olimpiáról lemaradtak, 80-79 re elveszítették a Nigéria elleni meccset, ami igen csak fogadógyilkos volt a maga tízszeres szorzójával, amit az afrikaiakra fizettek.
Csúnya betli volt, nagy lebőgés, amit most korrigálni kell!
Klubszinten igen sikeres Hellász válogatottja, az Olympiakos megvédte Euroliga győztes címét, a Pana pedig Európa 8 legjobb csapata közt van évek óta. Bár sok légióst alkalmaznak, a klubcsapatok gerincét mégis görög játékosok adják.
Az Oly keretéből a legnagyobb név, és a legmeghatározóbb manus „Kill Bill” Spanoulis irányít, osztogat, betör, hármast dob, és nem remeg meg a keze akkor sem, ha cinkes a helyzet.
Olympiakosból érkezett a szemfüles Printezis is, lendületből érkezve tör kosárra legtöbbször, hihetetlen ütemérzékkel bír, a válogatott egyik húzóembere.
Perperoglou szintén az Euroliga címvédő erőssége, nem kell neki sok idő, míg felemeli a labdát. Röviden kivezetett dobásai vannak, szorongatott helyzetből is azonnal gyűrűt támad. Kostas Sloukas, a balos merénylő, aki lehetetlen helyzetekből is képes pontokat szerezni – ő szintén az Olyból érkezett.
Antonis Fotsis a PANA erőssége és a válogatott kapitánya, „kapusként” használják a derék görögök. Ő a légvédelmet képviseli saját palánk alatt, az ellenfélét pedig szétszaggatja.
Bramos is a Panathinaikos-ból kapott behívót, ha jó napot fog ki, akkor Navarroi magasságokban küldi a triplákat.
Loukas Mavrokefalidis is a PANA szerzeménye, új igazolás, méltán várhatjuk, hogy 7-10 pontot belepakol „a nagy közösbe”.
Kostas Papanikolaou ruganyos, erős, gyorsan dönt, és így is cselekszik. A Barcelona nem véletlenül csábította el az Oly-tól a 23 éves zsenit!
Nikos Zizis és Kaimakoglou összeszokott páros, a Kazany csapatától érkeztek.
Ioannis Bourusis a Real Madrid „toronyembere”, 213 cm és 125 kiló, nehéz lesz kitolni a gyűrű alól – de nem lehetetlen.
Kavvadas csak 21 éves, a PANA „mumusának”, a Panioniosnak a centere, veteránok veszik körül az amúgy is tehetséges fiatalembert, aki védekezésben korát megcáfoló rutinnal blokkol, és cseni el a labdát.
Ez a keret a hivatalos görög válogatott, és ezen a tornán bizony sokat várhatnak tőlük honfitársaik.
Nagyon egyben van ez a csapat!!!
Andrea Trinchieri személyében rutinos, jó szakembert tudhatnak magukénak szakvezetőként a görögök, a tréner a Kazany vezetőedzőjeként tolja még.
A Görög válogatott erőssége?
Jól büntetőznek – a litvánok ellen az Akropolis tornán több mint 90%-kal. A Bosznia ellen is nagyot alkottak a vonalról! Magas emberekben erősek, jól védekeznek.
Mi lehet a baj? Az alacsony, mozgékony emberek kipontozhatják a lomhább óriásokat –csakhogy ez a keret igencsak vetekszik a spanyolokéval, és erős a cseresor!

Mit várhatunk a görög válogatottól?

Görögország vagy Szlovénia végez előrébb? Görögország 1.3-ért
Görögország az első 3 között végez: 1.5 X-ös pénz.
Innen ki is derült, hogy spanyol, litván, görög dobogós helyeket várok – szigorúan magánvélemény!
Görögország végső győzelmét 4.5-tel fizeti a BWIN, nem rossz pénz az.
Az első háromban mindenképp ott kell lenniük, hiszen keretük és múltjuk erre predesztinálja őket.
Holnap a „sötét lovakat” vesézzük ki, azaz kik lehetnek azok, akik megszorongathatják a nagyokat!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik