Hírek

Meglepetést okoznak Kuzminskasék?

Ezúttal a kosár Eb-re készülő litván válogatottat vesézte ki El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője!

Litvánia, a kosárlabda Spártája!

A litván válogatottal folytatjuk az EB-résztvevő csapatok bemutatását.
Háromszor sikerült elhódítania a litván csapatnak az EB-győzelmet, legutóbb 2003-ban. 20-tól 33 évesig minden korosztály képviselteti magát a nemzeti csapatban, utánpótlás válogatottjaik sikeresek, és épp ideje hogy Szlovéniában nagyot alkossanak a felnőttek is!
Litvánia a kosárlabdázás Spártája, kevesen vannak ugyan, de remek képzést kapnak, fegyelmezettek és náluk ez a nemzeti sport.
Európa élcsapatai adják az alapot és persze a Litvánia büszkesége a Zalgiris Kaunas. Valanciunas és Motejunas képviselik az NBA-s vonulatot, 21 ill. 22 évesek, a Toronto Raptors és a Houston Rockets a kenyéradó gazdájuk. Sikerre éhesek, tehetséges, erős fiatalok, jobb és bal kézzel is dobják a horgot, nagy hasznára vállnak a válogatottnak a palánk alatti harcokban.
Robertas Javtokas az, aki nagy ikonja ennek a csapatnak, a fiatal centerek példaképe a Zaligiris Kaunas veteránja. Még 33 évesen is képes 8-11 pontokkal segíteni a csapatot.
A Lavrinovic-ikrek, Darjus és Ksistof a 33 éves korosztályt képviselik és a Zalgirist erősítik; Euroliga meccseken nem egyszer 30-45 pontot szorgoskodott össze a két testvér – bár Plaza mester keze alatt elég ritkán volt rá alkalom, hogy egy időben mindketten pályán legyenek.
Mindaugas Kuzminskas, a Real ajánlatát úriemberként elutasította – volt egy kis perpatvar a Real és Zalgiris közt – és inkább a Malagához ment. Sokoldalú játékos, védekezésben és támadásban egyaránt hasznos.
Jonas Maciulis a PANA játékosa, egy igazi bika, aki nem ismer elvesztett labdát, kicsit erőszakos, és olykor elgurul a gyógyszer, de ez szemernyit sem von le játéktudásából és lendületességéből!
Mantas Kalnietis a Lokomotiv Kuban védője, sok labdát csen félúton, leindításnál Ő lesz az, akit megtalál az előre vágott labda, és egy demoralizáló zsákolás lesz a kontra vége. A lehetetlen dobások specialistája.
Martynas Pocius, a Zlagirishez hazatért kannibál, egy Real Madridos kitérő után elegáns hármasokat dob, betör, és utat csinál a lendületből érkezőknek.
Cizauskas -Zaligiris – Kleiza Linas -Fener – Seibutis -Rytas – Delininkaitis -Cherkaski -Adas -Eisbaren Bremerhaven. A felsoroltak azok a kiegészítők, akik jelenléte és formája befolyásolni tudja azt, hogy meddig is jut a litván válogatott.
Felkészülési meccseik jól sikerültek, hetet megnyertek a barátságosak közül, az Akropolis kupán verték az olaszokat, majd a görögöktől kaptak egy kisebb zakót.

Mit lehet várni tőlük?

Meglepit! Minden korosztály megtalálható, magas emberekben a legerősebb 3 csapat közt állnak, és a hárompontosokkal is jóban vannak. Fogyatékosságuk a büntetők és az eladott labdák.
Az olimpián az USA 94-99 re verte ezt a litván csapatot – akkor még Kestutis Kemzura szövetségi kapitánysága alatt – a nagy hiba azon a meccsen a 24-26 eladott labda volt a litvánok részéről . Most Kazlauskas kaphat esélyt, hogy összekapja a srácokat .

Egy pár hosszú távú opcióból válogatunk, amik kombiban pofás kis pénzt tudnak szállítani, a biztosabbakat előre véve.
Litvánia–Szerbia: Melyik csapat végez előrébb? Litvánia 1.65
Litvánia–Oroszország: Melyik csapat végez előrébb? Litvánia 1.3
Litvánia az első 3 közt végez. 2.85-ös pénz.
11-X esről 8Xosra esett a végső győzelemre jutó cipi Litvánia végső győzelme esetén. Érdemes bekóstolni legalább egy kis pénzel (Ezek a BWIN szorzói)
Spanyolország –Litvánia lesz a döntő meccs: ez 5.5 fizet

Olvasói sztorik