Hírek

Északi rangadó: ki nyer ma?

A leírhatatlan és kimondhatatlan nevű dán csapat a borasi Elfsborggal találkozik. A Tromsö a fekete sasokhoz látogat...

Besiktas-Tromsö (0-1) 1!

A norvég együttes hiába szerzett előnyt egy hete (2-1), ez meg elfogy, és a fekete sasok lépnek fel a főtáblára.
Több érvünk is van a sima hazai siker mellett. Egyfelől, Slaven Bilic alakulatát lényegesen jobbnak tartjuk riválisánál. A fekete sasok a játékospiacon nem voltak túlságosan aktívak, viszont így is sikerült leigazolniuk például a PSV-től Hutchinsont a középpályára, a rivális Trabzontól Tolga Zengint a kapuba, Eneramot pedig a támadószekcióba. És akkor még maradt valamennyi a portugál vonalból, hiszen Fernandes és Hugo Almeida, akik képesek fontos mérkőzéseket eldönteni. Az első felvonásban is jól indult minden, hiszen a luzitán gólgyáros gyorsan betalált, ám a fordulást követően előbb büntetőből egyenlített, majd a vezetést is megszerezte az északi alakulat.
A bajnokságban jobban alakultak Sahanék dolgai: két meccs, két siker, Sahanék 6-2-es gólaránnyal, hat ponttal az élről várják a folytatást. A török brigád nyilvánvalóan be akar jutni az EL-főtáblára, és szerintünk az isztambuli Atatürk Olympic Stadiumba kilátogató drukkerek is mindent megtesznek majd a sikerért.
A Tromsö már két kört túlélt az EL-ben, és itt szó szerint túlélésről beszélhetünk. Az Inter Baku ellen 2-0, 0-1 volt az összesített állás, aztán a luxemburgi Differdange ellenében 1-0, 0-1 után jöhetett a ráadás. Végül, tizikkel a norvégok léptek tovább…
Tavaly a 4. helyen zárt a piros-fehér együttes, az idén viszont szégyen szemre lassan a kiesés ellen kell küzdenie. Mindössze a 13., két ponttal gyűjtött a vonal alatt tanyázó Startnál. A pontvadászatban június közepén nyertek legutóbb, azóta egy-két iksz mellett sok-sok zakó csúfítja a mérlegüket. És azok a fránya túrák… A társulat eddig a bajnokságban egyedüliként továbbra is nyeretlen vendégségben (0-4-7)! És ugye a nemzetközi kupában is rendre megégette magát távol otthonától…
Nos, az az érzésünk, hogy a Tromsö ma nem tudja megállítani a fekete sasokat. A török bronzérmes odateszi magát, és akár kettővel is elpáholhatja a pocsék formában lévő norvégokat!

Nordsjalland-Elfsborg 1(x)!

A két, gyenge formában lévő alakulat közül a hazaiak nyerhetnek…
Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget a Boras Arénában. A dán alakulat tavaly ezüstérmet szerzett, ám az idén eddig messze elmarad tavalyi formájától. A bajnokságban mindössze a 9. hat mérkőzésen szerzett 5 egységével. Idegenben három zakó a mérlege… A múlt héten az Odensénél járt, nem éppen sikerrel (1-0). A BL-selejtezőben nagyon belenyúltak a piros-feketék, hiszen a Zenittel kerültek szembe. Kettős vereség, rúgott gól nélkül…
Az Elfsborg tavaly megnyerte a svéd pontvadászatot, de a BL-től már búcsúzni kényszerült (Celtic). A sárga-feketék jelenleg csak a 6. pozícióban állomásoznak, lemaradásuk a listavezető Malmövel szemben immár 13 pont. Legutóbbi hét bajnokijuk közül csak egyet nyertek meg, a múlt hétvégén a nem túl veretes Östers verte őket Borasban (2-4).
Összességében azt gondoljuk, hogy a dánok most elkaphatják a svéd bajnokot. Valami nem stimmel a sárga-feketéknél, és ezt kihasználhatja otthon a Nordsjalland! Tippünk tehát 1(x)!

Ninno mester napról napra jelentkezik infókkal a hamarosan induló kosár EB-ről!!! Aktuális anyaga ittolvasható!
Olvasói sztorik