Hírek

Indul a kosár Eb!

El Ninno, a rangadó régi, kosárszerető olvasója ad napról-napra tájékoztatást a férfi kosár Eb-ről. Először a spanyol nemzeti válogatott került terítékre. Elemzés, no és sok-sok tipp!

Ma a spanyol nemzeti válogatott kerül terítékre!

Szeptember 4-étől szlovén szomszédunk rendezi a férfi kosárlabda EB-t, reméljük, sok honfitársunk ki tud jutni majd egy-egy meccsre. Addig azonban bemutatunk pár nemzeti válogatottat – a teljesség igénye nélkül – és egy kis esélylatolgatásba is bocsátkozunk.

Spanyolország

A FIBA rangsorában a 2 helyen állnak, ennek a tornának toronymagas favoritjai annak ellenére, hogy két húzóemberüket – Navarrot és Pau Gasolt – sérülés miatt nélkülözni kényszerülnek.
2006-ban vébé-t nyertek a spanyolok, 2009-ben és 2011-ben pedig az EB-t, a játékosok nagy része tagja ennek a nagy generációnak.
Edzőjük Juan Antonio Orenga, aki 4 éve spanyol utánpótláscsapatok karrierjét építgette nagy szorgalommal.
A keret 4 NBA játékossal, Rubio (Minnesota), Calderon (Dallas), Claver (Memphis, Portland), no és Marc Gasol, aki ugyancsak Memphisben erősödik.
A csapat magját a légiós bázis adja, ezekhez jön a Real Madrid különítménye Llull, Fernandez, Rodriguez. A kezdő 5-ös így meg is van, ebből már ki lehet rakni egy nagyszerű csapatot.
A kiegészítő emberekre nagy feladat vár, hiszen sorozatterhelés lesz, és így fontos, hogy minél többet tudjanak pihenni a húzóemberek.
Mumbru, San Emeterio, German Gabriel, Xavier Rey, Pablo Aguilar, Corbacho, Nacho Martin és az egy szem Barca-kerettag, Rabaseda: ők azok, akik szállíthatnak 4-10 pontokat a nagyágyúk teljesítményét kiegészítendő.
Felkészülési meccseiket hozták a spanyolok, a franciák megszorongatták őket, elsősorban Parker remeklésének köszönhetően, aki sacc 30 ponttal terhelte meg a spanyol gyűrűt.
Egyben vannak, jó a dobószázalékuk, magas kiegészítő embereikre lehet számítani, szakvezetőjük penge elme.
Hogy Pau és Navarro mennyire fog hiányozni, azt meglátjuk, mindenesetre addig itt van néhány távlati opció, amit érdemes lehet megtámadni.
Akkor a tippek:
Spanyolország–Görögország: a spanyol csapat végez előrébb, ez 1.5 X ös pénzt ér
Spanyolország–Franciaország: a spanyol csapat végez előrébb, ez 1.4 X es pénzt ér
Spanyolország az első 3 közt végez, ez 1.25-öt fizet, ez igen értékarányos szorzó.
Spanyolország–Litvánia játssza a döntőt, ez 5.5-öt fizet.
A spanyolok végső győzelmét 2.5 el fizeti a BWIN, ebben nem vagyok biztos, inkább meglepetést várok, de mindenképp érdemes tenni rá egy kevés pénzt, hiszen valószínűleg a szorzó esni fog.

Olvasói sztorik