Hírek

Mourinhoék a vörösök ellen!

Egy portugál és egy angol bajnoki került fel a mai étlapunkra.

Braga-Belenenses (0-1) 1!

Kettővel verheti el az újoncot a Braga!
A piros-fehérek tavaly némiképp csalódást okoztak, hiszen lemaradtak a BL-ről: csak a 4. pozícióban zártak, a két sztárcsapat mellett a Pacos is beelőzte, így az idén csak az Európa Liga maradt Luiz Carloséknak. Az idei kiírást viszont remekül kezdték a fiúk: a bajnokságban épp a tavalyi riválisnál arattak sima sikert (Pacos, 0-2), igaz, az ellenfél rendesen meggyengült a holtszezonban.
A társulat sikerrel vette az első EL-megmérettetését is: a román Panduri otthonában tudott nyerni, így egygólos előnyből várhatja a visszavágót (0-1).
A Belenenses simán megnyerte a másodosztályt, húsz pontot vert a riválisokra. A nyáron nagyon nem sikerült megerősíteni a keretet, így nem csoda, hogy már a felkészülési időszakban sem ért el túlságosan jó eredményeket a csíkos együttes. Az első fordulóban otthon léphetett pályára a kék-fehér sereg, ám Mitchell van der Gaag alakulata kapott egy sima hármast a Rio Avétől.
Amikor a Belenenses élvonalbeli volt, nem sok pontot tudott elvenni a Bragától. 2008-ban összejött egy iksz ugyan vendégként, ám ma nem bízunk bennük. A Braga behúzza a három pontot, és jó eséllyel kettő is lesz közte. No, és még egy megérzés: bár nem szívesen fogadunk gólok ellen, ma nem gondoljuk, hogy a Belenenses betalálna…

Manchester United-Chelsea x2!

Nem kap ki Mourinho mester alakulata az Old Traffordon!
A bajnok a tavalyi bronzérmest fogadja ma este az Old Traffordon. David Moyes együttese nem volt túlságosan aktív a játékospiacon, az uruguay-i Varela érkezett a Penaroltól, no és továbbra sem zárult le a Rooney-saga. A támadó nem érzi feltétlenül az új menedzser bizalmát, épp az aktuális riválissal hozták hírbe az elmúlt hetekben. A szuperkupa döntőjében nem lépett pályára a dokkmunkás ábrázatú csatár, majd a Swansea elleni idegenbeli bajnokin (4-1-es sima siker) is csak csere voltnyitófordulóban a vörösök 10-ese. Hogy mi lesz Rooney sorsa? Napokon belül kiderül, de ez a jelenlegi helyzet senkinek sem jó. Moyes a Welbeck-Van Persie párost favorizálja, így az öreg Wayne egyelőre a padot koptatja…
A Chelsea legnagyobb húzása Mourinho mester leigazolása volt! A portugál szakember visszatér korábbi sikerei színhelyére, és bizony hiszünk is a rigolyás szakembernek. A keretet megerősítették, érkezett Willian, Marco van Ginkel, Schürrle és Schwarzer, és olybá tűnik, hogy sikerül maradásra bírni David Luizt. Eddig két bajnokit vívott a gárda, és nem is hibáztak Oscarék. A Hullt és az Aston Villát is otthon páholták el Lampardék. A csapat meggyőző volt, bár a játékon, no és a helyzetkihasználáson még van mit javítaniuk Torreséknek.
Ami a sérülteket illeti: a vörösöknél tekintélyes a lista. Evans, Fletcher, Young, Hernandez és Nani sem bevethető, a kékeknél pedig David Luiz játékára van kevés esély.
Matéék tavaly nyerni tudtak az Old Traffordon. És ma sem tartjuk kizártnak ezt az opciót! Szerintünk x2-ben elmegy a történet!

Olvasói sztorik