Hírek

Gyors gólváltás és döntetlen

Az NB II második fordulójában: Zalaegerszeg–Ajka 2-2.
NB II, 2. forduló
Zalaegerszegi TE FC – FC Ajka 2-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 2100 néző. Játékvezető: Farkas T.
ZTE: Jahics – Pál D. (Babati B., a szünetben), Bogunovics, Kovács G., Hajdú N. – Máté I P., Simonfalvi, Grbics, Kulcsár K. (Preklet, 68.) – Vayer (Frizoni, 78.), D. Pavicsevics. Edző: Simon Antal
Ajka: Jánosa – Fodor M., Jagodics M., Pákai, Horváth A. – Hanzl (Lattenstein, 69.), Köles, Sipos N., Major – Skriba (Varga T., 79.), Mihalecz P. (Sowunmi, 67.). Edző: Ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: D. Pavicsevics (4.), Babati (57.), illetve Mihalecz P. (15.), Skriba (56.)
Kiállítva: Preklet (94.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zalaegerszegre látogatott a második fordulóban az Ajka, a mérkőzést megelőzően mindkét csapat szerette volna megszerezni első győzelmét az új szezonban.

A mérkőzés legelején – rögtön a 4. percben – megszerezte a vezetést a hazai együttes, méghozzá egy szöglet-kombinációt követően. Kulcsár pontrúgását Pavicevic fejelte a kapu bal alsó sarokba (1-0). A gól után veszélyes Ajka helyzetet láthatott a közönség, Major egyéni akciója után azonban Jahic kezében landolt a labda. Az első negyedóra végén egyenlíteni tudott a vendég csapat: Major beadását Mihalecz értékesítette, ezzel döntetlenre álltak a fiúk (1-1).

A következő fél órában a hazaiak megdolgoztatták az ajkaiak kapusát, ám Jánosa állta a zalaiak távoli lövéseit. Grbic és Pavicevic több alkalommal is előnyhöz juttathatta volna a ZTE-t, ám az utolsó pillanatban az ajkai kapus mindig a legjobb helyen volt.

1:1-es állásnál vonultak öltőzőbe a csapatok, a második félidőt pedig az ajkaiak kezdték eredményesebben. Az előkészítésben újfent Major jeleskedett, remek átadásából pedig Skriba nem tudott hibázni. Ezzel a mérkőzés folyamán először vezetett a Mihalecz-legénység (1-2).

Az ajkai-öröm nem tartott sokáig, a középkezdés után máris 2:2 állt az eredményjelzőn. Vayer beadását a csereként beálló Babati értékesítette.

Gólt a hátralévő fél órában már egyik csapat sem talált, a lapok viszont potyogtak. A piros a 94. percben kerül elő, egy kisebb tömegjelent után Prekletet küldte öltözőbe a játékvezető. Ezzel a ZTE-Ajka meccsen sem maradt el a piros.

Olvasói sztorik