Hírek

Meglepetést okoznak a csődörök?

Az EL-ben már a csoportkör a tét. Az első felvonások közül kettőnek jártunk utána... Meglepetést szimatolunk!

FK Qarabag-Eintracht Frankfurt 1x!

Bepróbálkozunk egy meglepetéssel: az azeri alakulat remek formában van, ráadásul hazai környezetben léphet pályára, és szerintünk nem kizárt, hogy meglepi a germánokat!
Elsőre lehet, hogy meglepőnek tűnhet a tippünk, de azért megpróbálunk érvelni is döntésünk mellett. Kezdjük az azeriekkel! Az agdami csődörök az EL-ben már két kört túléltek. Előbb a lengyel Piast Gliwice ellen mentek tovább, idegenben, hosszabbításban vitték be a 2-2-es ikszet érő találatot. Aztán következett a svéd Gefle, amelyet oda-vissza megvertek Gurban Gurbanov tanítványai. Persze, tudjuk, hogy a Gefle nem egy világverő alakulat, de azért a kettős siker mindenképpen megsüvegelendő. A 2010/2011-es kiírásban már meneteltek egyszer a fiúk, akkor csak a Borussia Dortmund tudta megállítani őket a főtábla előtt. A bajnokságban is rendben mennek a dolgok, három győzelemmel kezdték a pontvadászatot.
Az Eintracht Frankfurt tavaly zseniálisan szerepelt, újoncként vágott neki a Bundesligának, és végül a 6. helyen zárt. A piros-feketék a felkészülési időszakban egészen jól nyomták, a kupában is továbbjutottak, aztán eljött a bajnoki rajt: Armin Veh fiai beleszaladtak egy hatosba az újonc Hertha vendégeként! A második játéknapon a bajor sztárcsapat látogatott a Commerzbank-Arenába, és bár tisztességesen helytálltak Aignerék, végül 1-0-ra kikaptak Mandzukicéktól.
A két gárda játékosállománya között különbség van, ez kétségtelen: nem vitatjuk, hogy a Frankfurt erősebb csapat az azerinél. Azonban most mintha kicsit megroppant volna a piros-fekete egység, és ugye egy keleti kirándulás sosem fáklyás menet. A bátrabbaknak javasoljuk a tippet: húzzuk be az 1x-et, és bízzunk a csődörökben!

Grashoppers Zürich-Fiorentina 2x!

Bizalmat szavazunk Vincenzo Montella csapatának, a lilák nem kerülnek hátrányba Svájcban!
A Grashoppers tavaly becsülettel üldözte a Baselt, de végül nem sikerült utolérnie a címvédőt, így maradt a 2., BL-selejtezőt érő hely. A legrangosabb európai kupasorozatban a Lyonnal nem bírtak a szöcskék, kettős vereséggel búcsúztak a BL-től. Ami szomorúsággal töltheti el a drukkereket, az az impotens támadójáték, hiszen a 180 perc alatt nem sikerült bevenni a gallok kapuját. Most azonban az EL-ben vigasztalódhatnak a kék-fehérek!
A bajnokságból 5 meccs telt el, és Michael Skibbe tanítványai eddig őrzik veretlenségüket: 2-3-0-ás sorral a 3. helyről várják a folytatást. A szezont jól kezdték Caioék, azonban a két legutóbbi meccsen csak gól nélküli döntetlenekre futotta erejükből. A svájci kupában sikerrel vették az akadályt, a Kriens pályáján 1-0-ra nyertek Nzuziék.
A Fiorentinánál nagy volt a mozgás a nyáron. Lássuk, kikkel erősítettek a violák! Érkezett Mario Gomez, Ilicic, Ambrosini, Munua, Cuardado, Joaquin és Marcos Alonso – a teljesség igénye nélkül. Jovetic viszont elhagyta a klubot, az őt távozása érzékeny veszteség. Azért az érkezési oldalon felettébb erős a lista, persze, a csapatépítés folyamata a sok érkező hatására biztosan elhúzódik egy kicsit. A talján gárda tavaly a 4. helyre ért be, két ponttal maradt le a 3., BL-pozíciót érő Milan mögött.
A felkészülés alatt néhány pofonba beleszaladtak a fiúk, kikaptak a Sportingtól és a Villarealtól is. A bajnokság a hétvégén kezdődik, Gomezék a Cataniát fogadják a Stadio Artemio Franchi-ban.
Vincenzo Montella nem számíthat Pizzarora, aki a napokban szenvedett sérülést.
A helvét alakulat már játékban van, viszont a firenzei együttest erősebbnek tartjuk. Azt gondoljuk, hogy bár az olasz gárdák olykor hajlamosak az EL ellinkelésére, ma mégis komolyan veszik a találkozót a violák. A Fiorentina nem kerül hátrányba, sőt, akár előnyt is szerezhet a visszavágóra!

Olvasói sztorik