Hírek

Irány a keleti front!

Ma egy BL-selejtező mellett egy finn bajnokit szemeltünk ki magunknak...

Steaua-Legia Varsó 1!

A keleti csapatok párharcának első felvonását a román bajnok nyerheti meg.
A Steaua tavaly magabiztosan nyerte meg a román bajnokságot, tulajdonképpen egy percig sem forgott veszélyben az aranyérem megnyerése. A piros-kékek otthon elképesztő sorozattal zárták a pontvadászatot: 17 meccsükből 15-1-1-es sort hoztak össze. Aztán Popáék ott folytatták az idén, ahol tavaly abbahagyták: három mérkőzést megnyertek, a bajnoki címvédésre ezúttal is jó esélye van a fővárosi alakulatnak.
A BL-ben már két körön túljutottak a Laurentiu Reghecampf fiai: előbb a Skopjét, majd a Dinamo Tbilisit búcsúztatták az elitligától, a négy mérkőzés közül egyet sem veszítettek el Tanase-ék. A Nemzeti Arénában nincs könnyű dolga egyetlen vendégnek sem…
A varsóiak tavaly megnyerték a bajnokságot, ha nem is olyan simán, mint a Steaua, de azért 6 pontot így is rávertek a Lech Poznanra. A zöld-fehérek az idén eddig négy bajnokin vannak túl, hármat megnyertek, legutóbb viszont kikaptak a Ruch Chorzow vendégeként. A BL-ben az első körben a New Saints nem okozott akadályt, kettős sikerrel léptek tovább Radovicék, a következő kanyarban viszont már megizzadtak a fiúk a Molde ellen. A norvég brigáddal idegenben 1-1-re végzett a Legia, otthon pedig így elegendő volt a 0-0…
Az az érzésünk, hogy a keleti ütközet első felvonását a román sztárcsapat nyeri meg. Aztán, hogy e siker elég lesz-e a továbbjutásra? Elképzelhető. Nagyobb erőt látunk a Steauában, így odahaza szerintünk győznek a piros-kékek. Tippünk tehát 1-es!

Jaro-Kups 1(x)! +1,5! +2,5!

A Jaro tavaly még a kiesés ellen küzdött, idén a dobogóra tör. Miután három 0-0-ás meccsen van túl, így most már csak kiszakad a gólzsák…
A Jaroval nagyot változott a világ: tavaly az utolsó fordulóban vívta ki a bennmaradást, az idén viszont az előkelő 4. helyről várja a folytatást. 23 mérkőzésen 33 egységig jutottak, és odahaza igazán veszélyesek: 6-3-1-es mérlegük tekintélyt parancsoló, csak a bajnok HJK nyert nála, de még május elején.
Ami a csapat formáját illeti: az elmúlt 7 játéknapon nem talált legyőzőre, igaz, ebben a periódusban csak kétszer nyert (2-5-0). És ami még érdekesebb, négyszer 0-0-ra végzett. Sőt, hogy még fokozzuk az izgalmakat, a legutóbbi három találkozóján nem született gól; mindannyiszor idegenben szerepeltek Winchesterék. Azért abban biztosak vagyunk, hogy minden sorozat csak megszakad egyszer…
A Kups a középmezőny tagja, 27 egységél jelenleg a 8., vendégségben 2-3-6-os mérlegéhez 9-15-ös gólarány párosul. A gárda az előző négy bajnokiján nyeretlen maradt, legutóbb otthon kapott ki a Kups az ugyancsak középszerű MyPától.
Az idén eddig kétszer ütköztek meg a felek, mindkétszer jött a +2.5! A Jaro otthon 2-1-re győzött, a Kups pályaválasztásával pedig 3-0 lett a végeredmény.
Nagyon nem kényeztették el a szurkolóikat mostanság a csapatok, már ami a góllövést illeti. Szerintünk ma végre lesznek találatok, no és azért összességében a hazaiak tűnnek esélyesebbnek!

Olvasói sztorik