Hírek

Bl-üzemmódban!

Ma a PSV-Milan és a Pacos-Zenit meccset veséztük ki...

PSV-Milan Mindkét fél betalál: IGEN!

A főtáblára jutás a tét a BL-ben: Eindhovenben gólváltással számolunk.
A holland bajnokság már javában zajlik, a piros-fehér-feketék eddig nem hibáztak, három játéknapot követően 9 ponttal és 11-2-es gólaránnyal az élen tanyáznak. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy nem túl acélos brigádokkal találkoztak Bakkaliék eddig (Hága, NEC, Go Ahead). A BL-ben is mentek már egy kört Cocu mester csapata: a belga Zulte Waregem ellen kettős győzelemmel, kapott gól nélkül léptek tovább Matavzék.
A bajnokság előtt sokan féltették az eindhovenieket, hiszen a nyáron némiképp meggyengült a keret. Eddig nem okozott csalódást a társulat, igaz, mint azt jeleztük, a komolyabb találkozók még csak most következnek…
Az ellenfél pedig más kategória lesz: a Milan vizitál a PSV Arénába. A piros-feketéknél maradt a kispadon Allegri, aki tavaly a pocsék évkezdet után végül a dobogóra vezényelte Albertiniéket. A csapat a nyáron nagyon nem erősített be, Silvestre, Poli és Zapata nem azok a klasszikus húzónevek, és akkor még finoman fogalmaztunk. Nagy kérdés, hogy El-Shaaravy és Balotelli milyen passzban kapja el az őszi szezont. Ha megy a játék, akkor csodákra képesek. Viszont Balotelli érkezése óta a “fáraónak” nem ment úgy a játék, mint annak előtte – kérdés, hogy ebben a kiírásban változik-e valamelyest a helyzet. Ha nem, akkor gyötrelmes év elé néz a Milan…
A kedd esti meccsen nem lesz ott Robinho és Mattia De Sciglio, mindketten sérülés miatt kénytelenek kihagyni a párharc első felvonását.
A felkészülés alatt a piros-feketék bebizonyították, hogy adott esetben gólképesek – mind elől, mind hátul. És ma sem lesz ez másként szerintünk! A taljánok rúgnak gólt, de az az érzésünk, hogy kapnak is majd. A legkellemesebb opciónak ennek megfelelően a gólváltás. Ezt javasoljuk megtenni!

Pacos Ferreire-Zenit 2!

Klassziskülönbség van a két csapat között, és ez szerintünk már az első találkozón is kijön. nyernek az oroszok!
Costinha mester nincs könnyű helyzetben: a csapat alaposan meggyengült a nyáron, kezdőjátékosok sora távozott, az erősítés viszont elmaradt. Már tavaly is erőn felül teljesített a társaság, hiszen a két óriás mögött befutott a 3. helyre a sárga együttes, megcsípve ezáltal a BL-selejtezőt érő pozíciót.
A bajnokság a hétvégén kezdődött, és Caetanoék ki is kaptak a Bragától. A meccs sima volt, a 0-2-es végeredmény hűen tükrözte a látottakat. Nagyon meglepődnénk, ha a Pacos idén meg tudná ismételni tavalyi produkcióját…
A Zenit már játékban van, öt fordulót követően a 3. helyen tanyázik 10 ponttal (csak a Rubinnál kapott ki). Bruno Alves és Igor Gyeniszov ugyan elhagyta a klubot, de jött Timoscsuk és Arsavin, no és maradt a Hulk-Witsel páros, amely most már úgy tűnik, beilleszkedett a csapatba. A kékek parádés formát mutatnak, a BL előző körében a dán Nordsjalland ellen magabiztosan lépett túl (kettős siker, 6-0-ás gólarány), és a bajnokságban is sorra győznek, legutóbb például a bajban lévő Mahacskalát alázták Dennyiék (3-0).
A két alakulat más kategória: a luzitánok tavaly “túlfutották” magukat, nem érezzük bennük az erőt. Spalletti mester csapata viszont az európai elit felé húz, erős kerettel, jó formával. Ennek megfelelően azt gondoljuk, hogy a Zenit már az első mérkőzésen előnyt szerez! Tippünk pedig 2-es!

Olvasói sztorik