Hírek

Sikeresek maradnak az újoncok?

Ma a német és a francia bajnokságból szemezgettünk...

Nürnberg-Hertha x2!

Kitart az újonc lendülete, a berliniek nem maradnak pont nélkül Nürnbergben sem!
Tavaly a frankok a középmezőnyben végeztek, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a piros-feketék. Legnagyobb gond a támadószekcióval volt, hiszen 34 fellépésen 39-szer voltak eredményesek Pekharték. A kupából már ki is estek a fiúk, miután a Sandhausen ellen 11-esekkel kikaptak Fulnerék…
A szezonnyitón aztán a gólokkal nem volt hiba, márt mint a rúgottakkal, hiszen kétszer is betaláltak Ginczekék – viszont a Hoffenheim is pont ennyiszer köszönt be Schafer kapujába. Maradt a 2-2, amely elnézve az összecsapás statisztikai lapját, egyértelműen a vendégekre nézve volt hízelgő (22-9 volt a gólhelyzetek, 10-5 pedig a kapura tartó lövések aránya).
A Hertha tavaly simán megnyerte a Bundesliga másodosztályát, Jos Luhukay alakulata pedig a felkészülési időszakban is jól szerepelt. Verték például a Palermot. A kupában viszont megizzadtak a fővárosiak is: a Neumünstert csak hosszabbításban sikerült kiejteniük a kék-fehéreknek. A bajnoki rajtra 55 ezer kiéhezett drukker látogatott ki az olimpiai Stadionba, és Ramosék nem okoztak csalódást. A korábbi berlini tréner, az Armin Veh vezette Frankfurt egy hatosba szaladt bele a múlt hétvégén!
A keretet sikerült megerősíteni a nyáron, így, jelen állás szerint azt gondoljuk, hogy a Herthának nem lesznek kiesési gondjai. Az újonc lendülete kitart még egy darabig, ennek megfelelően úgy érezzük, hogy valamit kozmetikáznak az elmúlt évek borzalmas Nürnberg elleni mérlegükön Allaguiék! Kétesélyben szerintünk simán adható a történet, húzzuk be az x2-es opciót!

Monaco-Montpellier 1!

Ranieri mester csapata győzelemmel mutatkozik be a II. Lajos Stadionban!
A nyáron igazi nagybevásárlást tartott a hercegség csapata, Carvalho, Falcao, Toulalan, Abidal, hogy csak néhány nevet említsünk a piros-fehérbe öltözött sztárok közül. A csapat sikerrel is vette az első fordulót, pedig Bordeaux-ban nem könnyű nyerni – szerintünk keveseknek sikerül majd a szezonban. A kolumbiai klasszis megszerezte első gólját, ő alakította ki a 0-2-es végeredményt.
A másodosztály bajnoka akár a dobogóra is odaérhet, sőt… Nem lepődnénk meg, ha az átigazolási börze zárásáig még érkeznek egy-két remek futballista Monacoba…
A Montpellier tavaly a középmezőnyben zárt. Nagyon kétarcú volt a gárda: otthon kimondottan jól nyomták a fiúk, vendégségben viszont gyengélkedtek. A 9. helyen zártak, nem volt esélyük a nemzetközi porondra, viszont a kieséstől sem kellett tartaniuk a fiúknak.
Jean Fernandez együttese a szezonnyitón nagyon érdekes döntetlent csípett el a fővárosi sztárcsapattal szemben: 1-1 lett a vége, és bizony Loirent Blanc, a PSG trénere olykor kellemetlen perceket élt át…
17-7-1. Ez a két gárda egymás elleni mérlege… Egyetlen sikerét a Montpellier majd húsz esztendeje aratta (1994). És szerintünk ma sem törik meg az átok, a Monaco behúzza a három pontot. A bátrabbak akár hendivel is megpróbálkoznak, de az alaptippünk mindenesetre: 1-es!

Olvasói sztorik