Hírek

Zöld-fehér sikerek!

Ma a Fradinak és a Werder Bremennek szavazunk bizalmat...

Ferencváros-MTK 1!

A bajnok otthonában aratott siker után ezúttal az örökrangadón várjuk a Fradi sikerét!
Már a 4. fordulóra készülnek a csapatok a bajnokságban. A zöld-fehérek várhatják kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen Moniz mester tanítványai hat egységig jutottak. A pécsi sikert hazai vereség követte a Vidi ellen, majd jött a 2. játéknap rangadója! Bödéék a bajnoknál vizitáltak, és fordulatos meccsen, Jenenr hajrában szerzett találatával mind a három pontot elhozták az ETO Parkból.
A Ferencváros az első két bajnokiján nem futballozott jól: mind a Pécs, mind pedig a Vidi ellen rengeteg hibával játszottak Basicsék. A győri találkozón viszont mintha megtört volna valami: a lelkesedéssel és a futómennyiséggel eddig sem volt különösebb probléma, ugyanakkor a múlt szombaton már láttunk ötletes, kreatív támadásokat is a Fraditól. Higvégi megsérült, a héten viszont még egyet igazoltak a zöld-sasok: Gerson a Rapidtól érkezik az Üllői útra kölcsönbe.
Az MTK szinte kiárusította a fél csapatát, ám a kékek megint lenyúltak az akadémiára, és újabb tehetségekkel pakolták tele a keretet. AZ első meccsen a lelkes Mezőkövesdet verték 3-0-ra, majd jött egy diósgyőri iksz, amely azért megsüvegelendő teljesítmény a csikócsapattól. A múlt pénteken a nagy mumus Hali várt Kantáékra, és bizony a szombathelyiek megint kiabráltak Garami mester csapatával: teljesen megérdemelten vitték el a három pontot a Hungária körútról.
Sokan féltették az MTK-t, hogy miután kulcsembereit veszítette el, nem tudja megismételni tavalyi, zseniális teljesítményét. Egyébként szerintünk sem jön össze a 4. hely, sőt… Azt gondoljuk, hogy a kék-fehérek nem lesznek ott az élmezőnyben, valahol a tabella közepén kapaszkodhatnak meg.
És ma nem szereznek pontot. Beséék ugyan ügyesek, de ez ma kevés lesz a sokkal erőszakosabb Fradi ellen. Meggyőződésünk, hogy csakúgy, mint tavaly, az FTC legyűri Pálékat. Húzzuk be a hazait!

Werder Bremen-Augsburg 1!

Robin Dutt győzelemmel mutatkozott be a brémai kispadon. És most otthon is ünnepelhet!
Schaaf mester 14 esztendő után mondott búcsút a Weser Stadionnak: a szakember vezetésével bajnoki címet, kupagyőzelmeket, és BL-szereplést ért el a gárda, ám az elmúlt esztendőkben már elmaradtak az eredmények. Sőt, tavaly már egyenesen a kiesés ellen küzdött a legénység. Végül a 14. pozícióban zártak a zöldek. Dutt – aki korábban a szövetség alkalmazásában állt – májusban mondott igent a brémai megkeresésre, és a felkészülés alatt egészen jól teljesítettek Prödl-ék. Aztán jött a kuparajt, amely egyben a végállomást is jelentette az északiaknak: Saarbrückenban a hosszabbításban gyűrte le Junuzovicékat.
A pocsék nyitány után a Bundesliga első fordulójában Braunschweigbe látogattak Fritzék, és ha már ott jártak, el is hozták mind a három pontot az újonctól. A brémai siker teljesen megérdemelt volt, szinte minden mutatóban felülmúlták a zöld-fehérek az ellenfelüket.
Most hazai pályán mutatkozhat be az új tréner, és szerintünk nem hagyja cserben kapitányát a legénység…
Az ellenfél az Augsburg lesz, amely tavaly végig a kiesés ellen harcolt, és a piros-fehérek végül, ha nem is könnyen, de meghosszabbították élvonalbeli tagságukat. A gárda szeszélyesen teljesített a felkészülési időszakban: kikapott a Fürth-től és a Malagától, ugyanakkor verte a Monacot… Markus Weinzierl alakulata a kupában simán jutott tovább Lipcsében, a bajnoki rajtot viszont rendesen elrontották a fiúk. Igaz, az lett volna a csoda, ha pontot szereznek a BL-döntős Dortmunddal szemben. No de azért négyet mégsem kellett volna kapniuk Mölderséknek…
Az Augsburg állományát elnézve, nem lepődnénk meg, ha az idén is a kiesés ellen küzdene a csapat. Egy biztos: Halil Altintopékra nagy harc vár az idén (is)…
Tavaly oda-vissza az Augsburg nyerte a párharcot. Azonban ma a Werderek szavazunk bizalmat. Hiszünk Robin Duttban, hogy ebből a garnitűrából bizony többet is ki lehet hozni! Húzzuk be a hazait!

Olvasói sztorik