Hírek

Svéd túra…

Mindenki menekül a kiesés elől. Van, akinek adunk esélyt, van, akinek nem...

Brage-Orgryte 2!

A hazaiak már a harmadosztályra készülnek, a vendégek viszont még reménykedhetnek. Motivációs tényezők miatt az Orgryte sikerét várjuk!
A zöld-fehérek tuti, hogy kizuhannak a második ligából. A zöld-fehérek pocsékul szerepelnek, 18 meccsen mindössze 5 pontot termeltek, ráadásul otthon még nyeretlenek. Két iksz mellett hétszer kikaptak, gólarányuk pedig 3-14. A bennmaradástól 16 egység a lemaradásuk, tehát ez amolyan lehetetlen küldetésnek tűnik. A formájuk borzalmas, mindenki agyba-főbe verte őket az elmúlt hónapokban. Számszerűsítve: legutóbbi 10 bajnokiját elvesztette, ebben a periódusban 5-26-os találati mutatót hozott össze. Nem igazán látjuk az erőt a brigádban…
Az egykor szebb napokat látott Orgryte tavaly megnyerte a III. vonal déli csoportját, így feljutott a II. ligába. Itt viszont egyelőre nem tudja megismételni az előző szezonbeli teljesítményét… Jelenleg a 15., kieső pozícióban állomásozik, 18 csatában 17 pontig jutott. Viszont nem reménytelen a helyzete, hiszen egy győzelemmel máris elmozdulhat a vonal alól.
Idegenben haloványan teljesítenek a piros-fehérek, 1-2-6-os soruk ezt támasztja alá. Egyetlen sikerüket még áprilisban aratták a Landskrona vendégeként. A közelmúltban mély hullámvölgybe került a társulat: június végétől futottak egy négymeccses sorozatot, amelyben 1 pont ugyan összejött, viszont nem rúgtak gólt. Ennek fényében nem az Orgryte tűnt esélyesnek a múlt heti, Assyriska elleni meccsnek. És akkor jött a feltámadás: az újonc sima 3-0-lal küldte haza vendégét (igaz, kettős emberelőnyben játszott a társulat).
Tavasszal 1-0-ra nyert otthon az Orgryte, és szerintünk elsősorban motivációs tényezők miatt ma is ők nyernek. A Brage már feladta a harcot – a piros-fehérek viszont még nem! Tippünk tehát 2-es!

Östers-Syrianska 1!

Kiesési rangadót rendeznek a svéd élvonalban: szerintünk a hazaiak behúzzák a három pontot!
Az Östers tavaly magabiztosan nyerte meg a másodosztályt, és eleinte úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a bennmaradással. A kékek négy meccsen veretlenek maradtak, bezsebeltek 8 egységet, aztán azonban elfogyott a szufla. Nagy gödörbe kerültek, sorra jöttek a zakók, és ezzel párhuzamosan megindult a lejtőn a csapat: néhány hét után a veszélyes zónában találta magát. És bizony a helyzet azóta sem változott lényegesen, most a 13. pozíciót foglalják el 18 ponttal – eddig jutott a már osztályozós Brommapojkarna is. Május végén a Göteborgot ugyan elverték, de ez csak fellángolás volt, ismét zakók következtek. Egészen július utolsó hétvégéig, amikor is megkezdték az egységek gyűjtögetését. Két hazai remi után a gyenge formát mutató Hackent legyűrték idegenben! Most hazai környezetben szerepelnek, és bizony lenne mit javítaniuk otthoni mérlegükön (2-3-4).
A Syrianska évek óta a tűzzel játszik: két éve osztályozón vívta ki a bennmaradást, tavaly befutott a 13. helyre. Az idén viszont – olybá tűnik – nincs menekvés. 18 mérkőzésen mindössze 10 pontot húztak be a piros-sárgák, idegenben 1-3-5-ös statisztikát tudnak felmutatni, még áprilisban a Djurgardennél nyertek. És összességében is akkor örülhettek legutóbb győzelemnek! Júniustól 8 ütközetből 7 sitt és egy iksz a mutatójuk. A vezetőség ugyan igyekezett megerősíteni a keretet, de egyelőre nem jártak sikerrel…
A Vaxjö-i Myresjöhus Arena népe szerintünk végre három pontnak örülhet majd! Az újonc összekapja magát, és otthon tartja a pontokat! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik