Hírek

Nem borul a papírforma!

Egy magyar és egy finn bajnoki került ma célkeresztbe...

Kajaani-Haka 2!

A sereghajtónak nem lesz esélye a listavezetővel szemben. Nyer a Haka, punk-tum!
Hivatalosan a 20. fordulónak futnak neki a csapatok a finn második vonalban, és mai hőseink bizony alapjaiban véve más és más célért küzdenek. Mert a hazaiak bizony boldogok lennének, ha jövőre is ebben a ligában szerepelnének. Ezzel el is árultuk, hogy a Kajaani a bennmaradásért harcol, ám egyelőre vesztésre áll, ugyanis 18 mérkőzésen szerzett 11 egységével jelenleg tökutolsó – a vonal feletti alakulatoktól 6 pont a lemaradása. A brigád idegenben nyeretlen, ám otthon sem félelmetes: 2-2-5-ös sora erről árulkodik. Június elején győzött legutóbb saját pályáján, aztán következett egy ötmeccses zakó-széria, amelyet az OPS elleni döntetlennel ugyan megtört, de így is tekintélyes a lemaradása. A remi óta egyet túrázott, és kapott is egy hármast a középcsapat Ilvesnél.
A Hakában mostanság bízunk, és eddig nem is kellett csalatkoznunk a gárdában. Vezeti a második ligát, célja pedig egyértelmű: visszajutni az élvonalba, ahonnét tavaly búcsúzott. Idegenben ugyan kicsit visszafogottabban tolják a srácok (4-3-2), a formájuk viszont szenzációs: legutóbbi öt ütközetében 13 pontot termelt. Jelenleg 39 egység áll a neve mellett, ám figyelnie kell az SJK-ra, amely ott liheg a nyakán (37).
Motivációs probléma nem lesz a Hakánál, és szerintünk ma diadalmaskodnak is a vendégek. Van törleszteni valójuk, ugyanis tavasszal a Kajaani pontot csent tőlük ebben a felállásban (2-2). Ma nem lesz ilyen szerencséje a házigazdának, a pontok a Hakához vándorolnak! Tippünk: 2-es!

Videoton-Pécs (0-1) 1!

A Vidi nem hibázik ma sem, legalább kettővel veri a baranyaiakat!
A fehérváriak két sikerrel kezdték a bajnokságot, igaz, az EL-ből idejekorán búcsúztak Nikolicsék. A magyar mezőnyben viszont eddig remekelnek, négyet szórtak, és még nem kapituláltak. Előbb odahaza a Halit nyomták le, majd a Népstadionban a Fradit fektették két vállra Tóth Balázsék.
A Lőrincz-Márton páros egyelőre nem brillírozik az idén, a pécsiek kettőből kettőt buktak el. Mellettük szólhat, hogy előbb a Fradi vizitált náluk, majd a remek formában lévő Pakshoz látogattak. Egy biztos: a nyáron alaposan felforgatott játékosállomány egyelőre nem hozza az eredményeket…
Tavaly hatalmas meglepetésre a Pécs nyerni tudott Székesfehérváron. Ma viszont nem járnak sikerrel a baranyaiak, akik könnyen belecsúszhatnak egy kétgólos vereségbe is. Tippünk tehát hendis hazai!

Olvasói sztorik