Hírek

Góltalanság kizárva!

Mi lesz a Roda-Cambuur és az UCD-Derry meccsen? Igyekeztünk megjósolni...

Roda-Cambuur +2,5!

Gólgazdag meccset vív egymással a két kiscsapat a holland bajnokság pénteki játéknapján.
A Roda tavaly csak osztályozón tudta kivívni a bennmaradást az élvonalban: a sárga-feketék előbb a De Graafschap, majd a Sparta ellen bizonyították, hogy érdemesek a legmagasabb ligára. A többek között Németh Krisztiánt is foglalkoztató alakulat az első fordulóban kikapott, ami nem is csoda, hiszen a címvédőhöz volt hivatalos. Ruud Brood alakulata 3-0-ra kapott ki az Ajaxtól…
Tavaly egyébként otthon nem nyomta rosszul a kerkadei egység: 6-8-3-as sort tudott felmutatni, ehhez 29-18-as gólarány párosult. Idegenben pocsékul teljesítettek a fiúk (1-4-12), találati mutatjuk 22-51 volt a túrákon. Tehát a gólokkal azért nem fukarkodtak a srácok…
A Cambuur a második vonalban a Volendammal vívott különmeccset az egyenes feljutásért, és végül Dwight Lodeweges együttese ért oda az első helyre. Otthon nagyon magabiztosan teljesített a gárda, 12-2-1-es statisztikája a legjobb volt a mezőnyben, viszont vendégségben már sebezhetőbbnek tűntek a fiúk: 7-2-6-os vonatkozó mérlegük erre enged következtetni.
A nyitófordulóban a NAC Bredát látta vendégül a Cambuur Stadionban a csapat, és a kilencven perc során nem zördült meg egyik háló sem. Hogy milyen eredménynek számít aA bredaiak elleni remi? majd kiderül, de azért az újoncnak illett volna nyernie az első fordulóban…
Az egymás elleni mérlegük 4-5-0, a Parkstad Limburg-ban pedig eddig mindössze kétszer tudott pontot szerezni a Cambuur. A hazaiaknak áll inkább a zászló, ám mi mégis inkább a gólokat favorizáljuk. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a holland élvonalban – ahol nem a védelmeikről híresültek el a brigádok – e két kiscsapat ne hozzon össze legalább három találatot! Húzzuk be a +2.5-ös opciót!

UCD-Derry +2.5! 2!

A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek a dobogóra ácsingóznak. Ebből vendég lehet, méghozzá legalább három góllal megfűszerezve!
A dublini egyetemisták jelenleg a9. helyen állnak, 23 mérkőzésen 22 pontot sikerült összehozniuk. Hazai és idegenbeli mérlegük majdnem teljesen egyforma: 3-2-6 illetve 3-2-7. Jellemző rájuk, hogy gólgazdag összecsapásokat vívnak, 17-szer jött az over a meccsükön. Formájukra a szeszélyes jelző a legmegfelelőbb: előbb kikaptak a Shelbourne-től, majd nyertek a Boheminas-nál. Ki érti ezt? Mi nem nagyon… Mindenesetre szükségük van a pontokra, hiszen az osztályozótól két, a kieséstől mindössze négy egység választja el.
A Derry merész álmokat szövögethet az idn. Jelenleg az előkelő 4. helyen állomásozik, 22 ütközetben 42 pontot hozott össze, a dobogótól csak egy pont a differencia. Érdekesség, hogy szívesen túrázik: vendégmérlege a legjobbak egyike! 8-1-2-es sort hozott össze a kirándulásokon, csak a Sligo és a Shamrock stadionjában kapott ki. Gólokkal náluk sincs hiba, 13-9 az over-under mutatója. A múlt héten botlottak a piros-fehérek: a Sligótól odahaza szenvedtek vereséget. Emellett kiesett a Ligakupából is, valamint búcsút intett az EL-nek is, ez utóbbi sorozatban a Trabzonspor verte kétszer.
Az egymás elleni mérlegük erőteljes Derry fölényt mutat. Jobb csapat a City, ez kétségtelen, és az idén egyszer már rommá verték az UCD-t idegenben. Más kérdés, hogy Derryben pedig a dubliniak nyertek. És még valami: ezen a két találkozón összesen 12 gól esett! 0-6, illetve 2-4 volt a végeredmény. Hozzák a fiúk a formájukat, azaz a +2,5-ös opciót, no és azért próbálkozzunk be a 2-essel is!

Olvasói sztorik