Hírek

Irány Svédország és Svájc!

Ma totálisan az EL-küzdelmeire koncentrálunk!

Malmö-Swansea +2,5! Mindkét fél betalál: IGEN!

A továbbjutás eldőlt az első mérkőzésen, így most felszabadultan futballozhat mindkét alakulat.
Minden bizonnyal nem lesz ott az EL-főtábláján a svéd alakulat. Nyugodt szívvel jelentjük ki e tényt, hiszen a kékek 4-0-ra kaptak ki a walesi gárdától. Pedig minden olyan jól indult… Az ír Drogheda, majd a skót Hibernian ellen úgy léptek tovább a fiúk, hogy még csak gólt sem kaptak a négy találkozón! Aztán a múlt heti első találkozó első félórájában sem volt még probléma Norling mester csapatával, ám aztán beindult a fehérek gépezete, és a fordulást követően Bony, a Swansea új szerzeménye öt perc alatt eldöntötte a legfontosabb dolgokat. A Liberty Stadiumban 4-0-lal ért véget a találkozó, így tulajdonképpen mindkét alakulat nyugodtan várhatja a ma esti csörtét.
A Malmö szerintünk rámegy a bajnokságra, hiszen ott reális esélye van akár az aranyérem megszerzésére is! Mindössze két pont a hátrányuk a listavezető Helsingborggal szemben. Tavaly a 3. pozícióban zártak Hamadék, most viszont valóban realistának tűnhet a bajnoki cím.
A Swansea tavaly megnyerte a Ligakupát, így szerepelhet idén a második számú európai kupasorozatban. A walesiek Michael Laudrup vezérletével remekül teljesítettek a Premier League-ben, bár kétség kívül a szezon első felében ment jobban Michuéknak. Végül a 9. helyen zártak De Guzmanék. A nyáron tovább erősödtek a fehérek, így minden bizonnyal az idén sem lesz kiesési gondja a brigádnak.
Az az érzésünk, hogy a Malmö fél szemmel a hétvégi AIK elleni meccsre is koncentrál majd, hiszen ha ott nyer, lerázza legfőbb üldözőjét. A Swansea lehet, hogy kissé tartalékos lesz ma este, hiszen biztos előnnyel utazhat Svédországba. Mi lesz tehát akkor? Szerintünk egy laza kis meccs, amelyen mindkét fél betalálhat, és jöhet a +2,5-ös opció is!

Thun-Hacken 1! +2,5!

Csakúgy, mint az első mérkőzésen, ezúttal is összehozhatnak a felek három találatot… Az első meccsen a helvétek szereztek előnyt idegenben (1-2).
Kezdjük azzal, hogy két, totálisan szeszélyes alakulat feszül egymásnak ma Svájcban. A hazaiak felemásan teljesítenek a bajnokságban, otthon izmosak, idegenben gyengék. Viszont képtelenek unalmas mérkőzést játszani: 4 fellépésen 9-10-es találati mutatót produkáltak… A hétvégén az Aaraut fogadták Sadikék, és elherdáltak két pontot: a vendégek a 91. percben egalizáltak (2-2).
Az EL-ben már túlélt egy kört a piros társulat: a Chikhura Sachkhere ellen kettős győzelemmel léptek tovább. Most náluk az előny, és szerintünk Urs Fischer alakulata csak kivívja a továbbjutást. Az első ütközetben Luca Zuffi vezérletével sikerült kicsikarni a siker – a játékos duplázni tudott Svédországban.
A Hacken meg sem közelíti tavalyi produkcióját: a sárga-feketék mindössze a 10. helyen tanyáznak, 3-1-5-ös hazai és idegenbeli mérleggel. Az előző évben a bajnoki címért is versenyben volt a gárda, most viszont lassan hátrafelé kell tekintgetniük El Kabiréknak: mindössze 5 egység választja el a csapatot. a veszélyes zónától…
Peter Gerhardsson legénysége ráadásul rossz passzban is várja az összecsapást: a bajnokságban zsinórban négy vereségen vannak túl. A Sparta Prága elleni sikeres továbbjutás pedig már a múlt homályába vész…
Az az érzésünk, hogy a hazaiak behúzhatják a meccset. És ismerve a támadósorukat, no és a védelmüket, könnyen jöhet megint a +2.5-ös opció…

Olvasói sztorik