Hírek

Pályán a sereghajtók

A Brage és a JJK is ma lép pályára. No de vajon melyikük tud pontot szerezni?

Brage-Angelholms 2! +2.5!

A hazaiak, úgy tűnik, menthetetlenek… A vendégek jó formát mutatnak. Ebből 2-es lesz…
A Brage 16 fellépésen mindössze 5 pontig jutott, így nem csoda, hogy tökutolsó a svéd második vonalban. Esélye a bennmaradásra minimális, ugyanis a riválisok rendesen elhúztak tőle. A zöldek otthon eddig nyolcszor léptek pályára, és két iksz mellett hatszor megégtek. Gólarányuk 3-13, tehát csak elvétve találnak be. Formájuk ennek megfelelően botrányos, a legutóbbi nyolc ütközetben nem termett számukra babér. Bár még a bajnokság fele hátravan, óriási meglepetés lenne, ha a brigád meg tudná hosszabbítani másodosztályú tagságát.
Az Angelholms középcsapat, ám a a sárgák még nem dőlhetnek hátra, mert a tabella középső része igencsak szoros. Jelenleg a 10. pozíciót foglalják el, 20 pontig jutottak, és érdekesség, hogy idegenben eredményesebbek (3-3-2). A társulat nagyszerű passzban várja a ma esti túrát, ugyanis két nyertes meccsel a háta mögött érkezik a Bragéhoz. Az Assyriska volt mindkétszer az ellenfél, és a két találkozón összesen 10-szer köszöntek be a sárga támadók (0-4, 6-1)!
Az Angelholms motivált lesz, ugyanis a veszélyes zónától csak két egység választja el a csapatot. Ha ma nyernek El Kabirék, úgy egy kicsit elléphetnek a hátsó régiótól.
Tavaly oda-vissza a Brage nyerte a párharcot, előtte viszont kétszer is diadalmaskodni tudott az Angelholms ebben a felállásban. És szerintünk ma is a vendégek nyernek, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Brage épp ma támadna fel. Alaptippünk 2-es, és emellett számolunk legalább három találattal is!

JJK-MyPa 1(x)!

A kiesés elől menekülő hazaiak pontot, pontokat szerezne ma délután.
Nagy bajban van a JJK: 21 fordulót követően 18 ponttal az utolsó, kieső helyen tanyáznak. Az Inter Turku 23-nál, a Lahti 24-nél jár, és bár még 12 játéknap hátravan, nagy hajrára lesz szüksége a pirosaknak, ha benn akarnak maradni az élvonalban. A hazai mutatójuk elfogadható: 3-5-2, viszont idegenben nagyon gyenge (1-1-9). Otthon csak a Vaasa és a HJK tudott nála nyerni, május vége óta azonban nem kapitulált saját stadionjában. A múlt héten a Jaro járt nála, és nem sikerült a JJK-nak nyerni, be kellett érnie az egy ponttal (0-0).
A MyPa a 9. 26 ponttal, pocsék idegenbeli mérleggel (1-2-6, csak a Mariehamn-nál tudott nyerni még májusba). Legutóbbi négy fellépése közül hármat “benézett”, ennek is köszönhető, hogy rendesen visszacsúszott a tabellán a gárda. Idegenben az elmúlt bő egy hónapban négyszer lépett pályára, és mindannyiszor megégett. Ráadásul a 20. fordulóban a Rops-tól hazai környezetben is kikapott.
Az egymás elleni statisztikájuk 6-1-5, tavasszal fordított felállásban a JJK nagy meglepetésre nyerni tudott a MyPánál. És szerintünk ma is pontot, pontokat szerez a sereghajtó. Motiváltabb lesz a JJK, és ez akár győzelmet is érhet! Tippünk tehát 1x!

Olvasói sztorik