Szivics otthon is bemutatozik!

Ma a DVTK-MTK és az AIK-Elfsborg meccset veséztük ki...

DVTK-MTK 1!

Szivics mester győzelemmel mutatkozik be otthon a kispadon!
Nagy volt a jövés-menés mindkét oldalon a nyáron, ám míg a hazaiaknál a távozókkal szemben érkezők is voltak, addig a fővárosiaknál eddig jobbára egyirányú volt e folyamat.
Az tisztán látszik, hogy Miskolcon van pénz igazolásokra, ennek megfelelően rendesen beerősített a DVTK. Igaz, tavaly is minőségi labdarúgókat szerződtettek, a szereplés mégis messze elmaradt a várakozástól. A nyitófordulóban Elekék a bajnokhoz látogattak, és értek el értékes 1-1-es döntetlent az ETO-Parkban.
Az MTk – ahogy már megszokhattuk tőle – megint jó néhány játékosát eladta a nyáron, helyükre pedig akadémisták kerültek fel a nagycsapathoz. Garami József négy-öt kezdőjátékosának is búcsút kellett, hogy intsen a közelmúltban, ennek ellenére a bajnoki rajt mégis csak jól sikerült. A Keleti-csoport újonca, a Mezőkövesd látogatott a Hidegkuti Stadionba, és bár a Véber-legénység sokáig tartotta magát, a vége 3-0-ás sima MTK-győzelem lett.
Tavaly, az akkor újoncként szereplő kék-fehérek a negyedik helyen zárták a bajnokságot. Most ennél szerényebb szereplést várunk Páléktól. A DVTK viszont ott lehet az élmezőnyben, ehhez pedig hazai pályán nem nagyon hibázhat. Az az érzésünk, hogy nyernek Rudolfék ma délután, épp úgy, mint tavaly! Húzzuk be a hazai sikert!

AIK-Elfsborg 1(x)!

A svéd bajnokságban rangadót rendeznek: a fővárosiak otthon tarthatják a pontokat!
A 18. fordulóra készülnek a csapatok a svéd élvonalban. A hazaiak már a 3. helyre jöttek fel, 32 pontjuk van, hazai környezetben ebből csak 13-at zsebeltek be (3-4-1, a Malmö nyert náluk). A formájuk félelmetes! A legutóbbi 9 fellépésükön 23 egységet húztak be (7-2-0), és megőrizték veretlenségüket. A mai találkozóra három sikerrel a hátuk mögött érkeznek. A listavezető Helsongborg 37-nél jár, a 2. Malmö viszont épp 32-id jutott. Tehát győzelme eseték a gárda előzhet, és üldözőbe veheti az 1. helyezettet!
A bajnok egyelőre nem teljesít jól az idei kiírásban. A borai alakulat mindössze az 5., neve mellett 29 pont áll, idegenben 3-3-2-es sort tud csak felmutatni. És akkor a formájukról: nos, a sárga-feketék az elmúlt három ütközetben kétszer remiztek, egyszer pedig megégtek. Így nem is csoda, hogy rendesen visszacsúsztak a tabellán. A listavezetővel szemben a hátrányuk már 8 egység, úgyhogy nem lesz egyszerű dolguk Banguráéknak, ha meg akarják védeni bajnoki címüket. Az Elfsborg ráadásul a héten BL-selejtezőt is játszott a Celtic ellen idegenben: a skótok 1-0-ra nyertek, úgyhogy a szerdán esedékes visszavágón még reális esélyük maradt a svédeknek a továbbjutás kiharcolására. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy tartalékosan áll fel a bajnokin az alakulat…
A nyitófordulóban a Boras Arénában 2-2-re végeztek a felek, tavaly ebben a felállásban remiztek a csapatok. Ma viszont azt gondoljuk, hogy a fél szemmel a BL-re koncentráló Elfsborg nem nyer ma a Friends Arénában, sőt, az AIK otthon tarthatja mindhárom pontot! Tippünk tehát 1(x)!

Címkék: