Hírek

Litván-lengyel viszály!

A Lech Poznan nem esélytelen idegenben sem. Aztán, hogy a Hacken-Thun meccsen mi lesz? Szerintünk három találat legalább!

Zalgiris Vilnius-Lech Poznan 2 (x)!

A litván együttes nem tud előnyt szerezni lengyel riválisával szemben az első mérkőzésen!
A vilniusi gárda immár két fordulót élt túl az EL-selejtezőben. A zöldek előbb a St. Patricks-t, majd a Pyunik Jerevánt búcsúztatták a sorozattól. A Zalgiris még veretlen a kiírásban!
A bajnokságban tavaly egy ponttal maradt le az aranyéremről a társulat, ám az idén 18 fellépést követően magabiztosan vezet, mindössze egy vereséget szenvedve el (15-2-1). Előnye 9 egység az Ekranas-szal szemben. Egyetlen zakójukat még a nyitófordulóban szedték össze március közepén.
A Lech Poznan az előző kiírásban a 2. pozícióba futott be. A kék-fehérek az idén két mérkőzésen vannak túl: mindkétszer 1-1-re végeztek a poznaniak. Az EL-ben is már érintett volt a gárda: a Honkával vívott párosmeccset Mariusz Rumak alakulata, és Kaminskiék oda-vissza elpáholták a finneket. Előbb idegenben (1-3), majd otthon (2-1).
Lovrencsicsék szerintünk mindenképpen nagyobb játékerőt képviselnek litván ellenfelüknél, és az az érzésünk, hogy már az első mérkőzésen is kijön a tudásbeli különbség. A poznaniak sikerét várjuk, ám egy iksz azért elfér az alaptipp mellett!

Hacken-Thun +2,5!

Gólgazdag mérkőzést hoz az első felvonás!
A svéd alakulat tavaly meglepetésre a 2. helyen végzett, ám télen meggyengültek a sárgák, így most nem is csoda, hogy csak a középmezőnyben szerepel. Jelenleg a 10. pozíciót foglalja el a bajnokságban, és összességében totálisan szeszélyesen teljesít. Okozott már meglepetés pozitív és negatív értelemben is egyaránt. Mostanság a pontvadászatban nem megy a sárga-feketéknek: három vesztes meccset kellett elkönyvelniük a közelmúltban.
Ugyanakkor az EL-ben vitézkedik a Hacken! A Sparta Praga ellen nem El Kabirék számítottak az esélyesnek, és mégis sikerült kivívniuk a továbbjutást. Vendégségben 2-2-re hozták a meccset úgy, hogy a csehek már 2-0-ra is mentek. Aztán eljött a visszavágó, amelyen 1-0-ra diadalmaskodtak Ojalaék!
A Thun a 2012/2013-as évadot az 5. helyen zárta, így kvalifikálta magát az EL-re. A pirosak az idei bajnokságot teljes összevisszasággal kezdték, három meccsen három pontot gyűjtöttek, egyszer nyertek 3-2-re, kétszer pedig ugyanilyen arányban kapituláltak. A Chikhura Sachkhere ellen kettős győzelemmel lépett tovább a helvét alakulat, otthon 2-0-ra, idegenben 3-1-re bizonyultak jobbnak riválisuknál.
A meccs kimenetelét nagyon nehéz lenne eltalálni, így ezúttal ettől el is tekintünk. Viszont van egy olyan határozott megérzésünk, hogy az első találkozó legalább három gólt hoz majd. Ismerve a csapatok védelmét, ez nagyon könnyen előfordulhat! Tippünk tehát +2,5!

Olvasói sztorik