Hírek

Pórul járhat a Fradi-védő

Továbbra sem írta alá németországi szerződését Sváb Dániel, mert a Cottbus spórolni akar.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német Bild című napilap szerdai cikke azt fejtegeti, miért nem szerződtette még a Ferencváros lejárt szerződésű, 22 éves védőjét a német másodosztályú Energie Cottbus, hiszen már jó ideje próbajátékon szerepel, felkészülési meccseken is játszott, elégedettek voltak vele, és többször is nyilatkoztak a leigazolásáról.

Azt írják, ha egy klub 23 éven aluli játékost igazol, 12 éves korától számítva évi 60 ezer euró nevelési kompenzációt kell fizetnie a korábbi klubjának. Mivel Sváb Dániel szeptember 2-án tölti be 23. életévét, ez a kötelezettség egy hónap múlva érvényét veszti, hiszen szeptember 3-án már nem kell fizetniük érte. A Fradi tehát elbukhatja a 600 ezer eurós összeget…

Persze, a dolog nem ilyen egyszerű. A Cottbus vezetőségének spórolási szándéka érthető, de a nyári átigazolási időszak szeptember 1-én lezárul, ezért nagyon úgy fest, hogy a védőnek januárig várnia kell, mert akkor nyílik meg újra a játékospiac.

A német sajtóban már hetek óta arról írnak, hogy mindenben megegyeztek a felek, és küszöbön áll az átigazolás szentesítése. Több másik lap (például ez és ez) szerdán is arról számolt be, hogy Sváb Dániel hamarosan aláír a Cottbushoz.

Olvasói sztorik