Hírek

Mire képes a Salzburg?

Az osztrák listavezető a Fenert látja vendégül. A finn bajnokságban a Vaasa a Lahtit fogadja...

Salzburg-Fenerbahce 1(x)!

Az osztrák alakulat bombaformában van, ez pedig kitart még ma a török egység ellen is!
Az osztrák ezüstérmes nagyon bekezdett az idei kiírásban: két meccsen hat pontot szerzett, miközben hintett egy 10-est! Előbb idegenben nyert 5-1-re Bécsújhelyen, majd a tavalyi bajnokot intézte el ugyanilyen arányban hazai környezetben. Sorianóék a felkészülési időszakban is remekül teljesítettek, elverték például a Schalkét és a Metz-et is. A támadófutball híve Roger Schmidt, aki nagyszerű állománnyal dolgozhat. És végre van magyar érdekeltsége is a találkozónak: Gulácsi Péter személyében magyar hálóőr áll az osztrákok gólvonalán!
A Fenerbahce tavaly szintén ezüstérmes lett – a sárgáknak esélyük sem volt megszorítani a Galatát. A török elitalakulat erősített a nyáron: Holmen, Kadlec és Bruno Alves érkezett. A gárda tavaly nagy menetelésbe kezdett, az EL-ben egészen az elődöntőig jutott.
A találkozótól hazai sikert várunk. Az osztrák együttes játékban van, és hazai pályán előnyt szerezhet a visszavágóra.

Vaasa-Lahti 1!

A dobogós pozícióra gyúró hazaiak otthon csak legyűrik az alsóházi riválisukat!
A 21. fordulóra készülnek a csapatok a finn élvonalban, és az általunk választott összecsapást a hazaiak várhatják lényegesen kedvezőbb helyzetből. A Vaasa ugyanis 32 ponttal a 3., EL-t érő helyen tanyázik. Otthon nem túl meggyőző a fekete-fehér együttes: 4-3-2-es sort tud felmutatni, a formája viszont nem túl biztató. Legutóbbi öt bajnokija közül négyet elveszítettek a fiúk, és csak egyet húztak be. A múlt héten a Jarónál alulmaradt a Vaasa, előtte viszont a MyPát sikerült magabiztosan két vállra fektetni (4-1). A következő hetekben a Marienhamn és újra a Lahti érkezik a Hietalahden jalkapallostadionba, és ha ezeken a mérkőzéseken eredményesek lesznek Olli Huttunen tanítványai, akkor bizony sikerülhet megragadniuk a dobogón.
A Lahti a kiesés elkerüléséért küzd, és a pirosak egyelőre nem állnak rosszul. No, nincs okok megnyugvásra, hiszen a seregható JJK-val szemben mindössze 4 egység az előnyük. Most 21 pontnál járnak, ebből viszont csak 5-öt sikerült vendégségben szerezni (1-2-6, 5-19-es gólaránnyal). Teljesen szeszélyesen szerepelnek mostanság: kikaptak a listavezető Honkától, verték a MyPát és a Mariehamnot, aztán becsúszott egy 1-7 is a Jaro stadionjában… A gárda támadójátékával van elsősorban probléma, ugyanis a piros-fehérek mindössze 15 gólt termeltek 20 meccsen. Azért ez édeskevés…
Tavasszal, fordított felállásban a Vaasa nyert, és szerintünk ma is behúzzák a fekete-fehérek a három pontot. A hullámvölgyből kikeveredik a hazai alakulat, és megszerzi a három pontot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik