Hírek

Bajban a Rosenborg?

A norvég együttes hátrányba került a hazai meccsen. A Rubin idegenben is nyerni tudott...

St. Johnstone-Rosenborg 2!

Vajon képes lesz-e idegenben kivívni a továbbjutást a norvég együttes? Szerintünk igen!
Az odavágók egyik legnagyobb meglepetése Trondheimben született: a skót kiscsapat 1-0-ra verte a Rosenborgot. A hegylakóknál nagy az öröm, hiszen rég nem értek el ehhez hasonló sikert, nemhogy a nemzetközi porondon, de még a bajnokságban is jószerivel a “futottak még” kategóriába tartoztak. Egészen tavalyig. Ekkor ugyanis a kék-fehérek a 3. helyen zártak, hazai környezetben 9-7-3-as. erős mutatójuknak is köszönhetően. A gárda augusztus elején kezdi meg a bajnoki szereplést, tehát nincs játékban. Nagy kérdés, hogy a nemzetközi kupakaland meddig is tart még…
A Rosenborg meg szeretné nyerni hazája bajnokságát, és erre meg is van minden esélye. A fehér-feketék féltávot elhagyva vezetnek, különmeccset vívnak a Stormsgodsettel. A formájuk nagyszerű, április vége óta nem kaptak ki a hazai pontvadászatban. Vendégségben is masszívak (4-2-1). Éppen ezért is okozott nagy meglepetést a múlt csütörtöki EL-zakó…
Azonban a Rosenborgot jobb csapatnak tartjuk skót riválisánál, és a norvégokat képesnek tartjuk arra, hogy ledolgozzák a hátrányt, és továbblépjenek a következő körbe. Tippünk ennek megfelelően 2-es!

Rubin Kazany-Jagodina (0-1) 1!

Kettővel legalább elintézi a kazanyi alakulat a szerb gárdát.
Az első mérkőzésen a Jagodina pályáján is nyerni tudott a bordó egység, így most kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót a tatár alakulat. Amely kimondottan jó erőkből áll – nem véletlen tehát, hogy tavaly az előkelő 6. helyen zárt az egyre erősebb orosz bajnokságban. Az idei esztendőt is jól kezdték Rondonék: előbb ponttal tértek haza a Kubantól, majd rangadón fektették két vállra a Zenitet. A Jagodina elleni ütközetet is uralta a Kazany: kétszer is két góllal vezettek az oroszok, és a szerbek csak az utolsó percben tudták 2-3-ra kozmetikázni az eredményt.
A szerbeknél még nem kezdődött el a pontvadászat, az első bajnokit majd augusztus 10-én játssza a Jagodina. Tavaly a gárda a 4. helyen végzett, pontjait elsősorban otthon szerezve. A társulat szerintünk még nem érett meg a hosszútávú nemzetközi szereplésre, ennek megfelelően ma búcsút is intenek a kalandnak.
A találkozón egyértelműen a Rubin az esélyes, viszont az az érzésünk, hogy a Kazany nem elégszik meg a sima, egygólos sikerrel. Kettő legalább lesz a végén közte, húzzuk be a hendis hazait!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik