Hírek

Egy bajnoki, egy kupa

Ma egy svéd bajnokit és egy BL-selejtezőt veséztünk ki. Lássuk, mire jutottunk!

Halmstad-Helsingborg +2,5! x2!

A Helsingborg nem hibázhat az újonc ellen, gólgazdag meccsen nyernek a vendégek!
A Halmstad két éve kiesett az élvonalból, ám egy éves száműzetést követően visszatért a legjobbak közé, és bizony nem bánná, ha most lenne vége a pontvadászatnak. Mert akkor maradna az első ligában: jelenleg a 13., 15 mérkőzésen 13 pontot gyűjtve. Hazai környezetben 1-3-2-es mutatót tud felmutatni, csak az újonctársát, az Österst tudta elverni, viszont értékes pontot szerzett még a szezon elején az Elfsborgtól. A formája egészen biztató, ugyanis két túra van a háta mögött, és ebben a periódusban 4 pontot hozott össze a birgád: előbb nyert a Syrianskánál, majd Borasban, az Elfborgnál ismét jó volt egy ikszre (2-2).
A Helsingborg a tavalyi csalódást keltő szereplést követően (6. hely) most jobban teljesít, 15 meccset követően a 3. pozíciót foglalja el 31 ponttal. Idegenben veretlen (3-3-0), legutóbbi két túráján remizett. Viszont mostanság nem játszott idegenben a piros-kék egység: három találkozót vívott saját stadionjában, és ezeken mindenféle eredmény született. Kikapott a Helsingborg a remeklő AIK-tól, majd ikszelt az élcsapatnak számító Göteborggal, végül elverte a gyengécske Österst.
Böngészve az elmúlt évek egymás elleni meccseinek jegyzőkönyveit, szembetűnő volt, hogy rendszerint gólgazdag találkozókat vívtak egymás ellen a felek. Ez szerintünk ma sem lesz másként, viszont a vendégesély mellett egy ikszet még oda lehetne biggyeszteni az alaptipp mellé…

Partizan Belgrad-Shirak Gyumri (0-1) 1! (0-2) 1! Mindkét csapat szerez gólt: NEM!

Nagyon simán elveri örmény ellenfelét a szerb bajnok!
Az első meccsen nem kis meglepetésre döntetlent játszott egymással a két alakulat (1-1). Sőt, a szerbeknek csak a hajrában sikerült megmenteniük a becsületük. Ám ezúttal nem ez lesz a forgatókönyv. Az örmények idegenben szerintünk nem szereznek gólt – még a Tre Pennének sem sikerült, pedig azért a San Marino-i alakulat nem említhető egy súlycsoportban a Partizannal.
A szerb bajnok szerintünk ma amolyan kivégzést rendez! Könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy a végén kiüti a Gyumrit! Megkockáztatjuk: a vendégek nem lesznek eredményesek, a hazaiak viszont legalább kétszer, de inkább háromszor!

Olvasói sztorik