Hírek

Mire lesz képes a BATE?

A fehérorosz bajnok hátrányból kezdi meg a visszavágót Kazahsztánban. A Molde kényelmesebb helyzetben van...

Molde-Sligo (0-1) 1!

Kettős győzelemmel jut tovább a BL-selejtezőben a norvég bajnok!
Egy hete az ír címvédőnél 1-0-ra nyert Solksjaer mester csapata, így most kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót. A norvég együttessel sokat foglalkoztunk a közelmúltban: botrányosan kezdett, de később rendezte sorait. Így most már a középmezőnyhöz tartozik, régóta veretlen, és a nemzetközi szereplést is sikerrel kezdte.
A Sligo Rovers jelenleg a 3. a bajnokságban, nagy harcban van a bajnoki cím megszerzéséért. Helyzete nem reménytelen, hiszen mindössze 4 egység választja el a listavezető St. Patricks-től. Otthon erősnek számít, hiszen 10 meccse közül mindössze egyet vesztett el (6-3-1), a formája viszont nem az igazi: júliusban két bajnokin egy pont jött össze, és ugye a BL-ben is botlott odahaza az első mérkőzésen.
A hazai pálya adta előny mellett a forma is a Molde mellett szól. Ráadásul azért a norvég bajnokságot erősebbnek érezzük az írnél. Ebből adódóan szerintünk ismét a Molde nyer, és nem lepődnénk meg egy cseppet sem, ha a végén kettő lenne közte!

Shahkter Karaganda-BATE 2! +1,5!

Nagy csalódást okozott a fehérorosz bajnok az első meccsen, ám ma szerintünk javít, és továbblép kazah ellenfelével szemben!
Nagy szenzációt okozott egy hete a kazah együttes azzal, hogy idegenben 1-0-ra elverte a Boriszovot. A Shahkter így most kényelmes pozícióból várhatja a visszavágót, ám szerintünk mégsem lesz elegendő az előny. A kazah alakulat a bajnokságban nem brillírozik, igaz, több meghatározó játékost is pihentetett a szakmai stáb a hétvégi, 3-1-re elveszített bajnokin.
A BATE korábban is eljátszotta már a hazai pálya előnyét – erről pedig a Loki futballistái mesélhetnének hosszasan. Az idegenbeli döntetlen után Kondás Elemér tanítványait bizony játszi könnyedséggel ejtette ki a sárga-kék együttes. A bajnokságban győzelemmel hangoltak Hlebék, ám lemaradásuk még így is négy pont a trónkövetelővel szemben.
Azt gondoljuk, hogy a Boriszov összekapja magát a visszavágóra, és ledolgozza hátrányát. Meggyőződésünk, hogy nyer a vendég alakulat, és várhatóan ki is vívja majd a továbbjutást!

Olvasói sztorik