Hírek

Remek formában az AIK!

A Hacken otthonába látogat az AIK, a Haka pedig a PK 35-nél vizitál. Mi lesz ebből? Szerintünk vendégsikerek!

Hacken-AIK 2X!

Nem kap ki a remek formában lévő alakulat a szeszélyes Hacken otthonában!
Már a 17. fordulóra hangolnak a csapatok a svéd élvonalban. A hazai együttes idei teljesítménye egyelőre messze elmarad a tavalyitól. A sárga-feketék egy esztendeje az előkelő 2. helyen zártak, jelenleg viszont csak a 9. pozíciót foglalják el. 16 fellépésen 20 pontig jutott az együttes, otthon és idegenben egyaránt 3-1-4-es sort produkálva. Nagyon szeszélyesen tolja idén a Hacken: kikapott otthon az Atvidabergstől, aztán nyert Malmőben. Az elmúlt hetek nem úgy sikerültek El Kabiréknak, ahogy azt eltervezték: kikaptak aktuális ellenfelüktől vendégségben, aztán hazai pályán a Kalmar is megtréfálta őket. Némiképp vigaszt jelentett, hogy hétközben értékes, 2-2-es döntetlent értek el a fiúk a Sparta Prága stadionjában. A visszavágó előtt tehát bizakodhatnak Makondeléék.
Az AIK nagyszerű passzban utazik a mérkőzésre. A stockholmi alakulat május 12-én kapott ki utoljára (Kalmar), azóta viszont nem talált legyőzőre. Fel is jött a 3. helyre, 16 mérkőzésen 29 egységet hoztak össze a fiúk. És érdekesség, hogy idegenben jobban megy a társaságnak, vonatkozó mutatója 5-1-2! A listavezető Malmö 32 pontnál jár, tehát ha kedvezően alakulnak az eredmények, akár előzhetnek is Goitomék. A találkozót biztosan kihagyja Milosevic, akit a múlt heti, Syrianska elleni idegenbeli meccsen kiállítottak, így eltiltását tölti.
AZ egymás elleni mérlegük nyomasztó AIK-fölényt mutat: 2-5-16. És ma sem gondoljuk, hogy a stockholmiak rontanának a statisztikájukon. A nemzetközi kupameccsre készülő hazaiak nem nyernek, sőt, könnyen lehet, hogy kikapnak!

PK 35 Vantaa-Haka 2!

Jó szériát fut a Haka, és a sorozat nem szakad meg ma sem!
A PK 35 Vantaa 15 meccsen 14 pontig jutott, így a 8. helyen tanyázik. Nagy szerencséje, hogy két alakulat még nála is gyengébben nyomja, így a kieséstől – egyelőre – nem kell tartania. Hazai pályán 2-2-3-as a mérlege, viszont elképesztő rossz passzban van a gárda: június eleje óta nem tud nyerni, a legutóbbi két ütközetét elbukta, és még csak gólt sem rúgott…
A Haka ezzel szemben ragyogóan szerepel, fel is jött a 2. helyre. Azonban ez kevés, hiszen csak az első jut fel az élvonalba. Oda, ahonnan érkezett a csapat. Most 29 egységnél jár a társulat, vendégségben azonban sebezhető: 2-3-2 a statisztikája. Mellettük szól azonban, hogy legutóbbi három túráján nem kapott ki, sőt, kétszer nyertesen tért haza a csapat a kirándulásról. A minap a gyengécske Jippo járt nála, a vége sima 2-0 lett a Haka javára.
Fordított felállásban nagy meglepetésre a PK ponttal tért haza a Hakától. Ma azonban úgy gondoljuk, hogy nem lesz iksz a végeredmény. A feljutásra gyúró Haka nem hibázik, és megnyeri az összecsapást!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik