Hírek

Északi kaland!

Ma egy svéd és egy finn találkozó került az étlapunkra!

Assyriska-Angelholms 1! +2,5!

Tuti, hogy összehoznak a csapatok három találatot a fiúk! No meg azért a hazaiak csak behúzzák a három pontot!
Nem nyújtjuk sokáig a dolgot. A hazaiak az 5. helyen nyomulnak, a feljutásra, vagy legalább is az osztályozóra gyúrnak. 14 meccsen 24 pontot szereztek a fiúk, odahaza jól teljesítenek (5-1-1, csak a Landskrona verte őket), a formája pedig hullámzó. Legutóbb éppen kikapott a társulat a Degeforstól.
Az Angelholms a középmezőnyben harcol, annak is az alján tanyázik. A 12. 14 mérkőzés után 14 egységgel, éppen annyival rendelkezik, mint a veszélyes zóna tagjai. Idegenben 2-3-2-es a mutatója, vendégségben jobban tolják. Rossz passzban vannak a fiúk, június eleje óta képtelen nyerni, a múlt héten hazai környezetben kapott alapos verést a Falkenbergstől.
AZ elmúlt években az Angelholms aratott sikereket, ám ami markánsabban szembetűnő, hogy rendre potyognak a gólok. Legutóbb például ötig jutottak a fiúk. És ma sem lesz másként, húzzuk be a +2.5-öt egy másik szelvényen pedig a hazai sikert!

Honka-Kups 1!

A kupakudarc után a bajnokságban vigasztalódhat a Honka!
A Honka brillírozik a bajnokságban: a tavalyi 7. hely után jelenleg a 2. pozíciót foglalják el a fiúk, 19 fellépésen 36 egységig jutva. Odahaza 7-0-1-es sort tudnak felmutatni, csak a legelső meccsét bukta el, áprilisban még a bajnok nyert nála. Azóta viszont csak győzött, kivéve az Európa Ligát: a Lech Poznan kifogott a finn együttesen, Honkában 3-1-re nyertek a lengyelek, így tulajdonképpen el is döntötték a továbbjutást.
A Kups a középmezőnyben vitézkedik, a 7. 25 ponttal, tisztes távolságban a kieső helytől. Idegenben nem túl fényesen tolják a srácok, 2-2-5-ös a mutatójuk, érdekesség, hogy a HJK-nál és a Vaasánál, tehát két élcsapatnál tudott diadalmaskodni. Viszont ezek a sikerek nem mostanában születtek… A legutóbbi négy túrájából három totális kudarccal végződött. Otthon viszont szépen gyűjtögetik a pontokat, így most nincsenek olyan veszélyben, mint tavaly, amikor is az utolsó játéknapon kellett bebiztosítaniuk a bennmaradást.
A Kups el van átkozva a Honkával szemben! 18-2-1-es az egymás elleni mérlegük, egyetlen sikerét a Kups 2004-ben érte el. Azóta szinte mindig veszítenek a fiúk. És ma sem terem számukra babér, hiába a hétközi EL-meccs, a Honka rákoncentrál a találkozóra, és folytatja különversenyét a HJK-val a bajnoki címért!

Olvasói sztorik