Hírek

Hazai esélyek

A nemzetközi kupameccsek mellett azért találtunk egy jó kis másodosztályú bajnokit is...

Haka-Jippo (0-1) 1! Mindkét csapat betalál: NEM!

A feljutásra hajtó hazaiak az egyik kiesőjelöltet látják vendégük. Ennek hendis 1-es lesz a vége…
A 15. fordulóra készülnek az együttesek a finn második vonalban. A Haka tavaly búcsúzott az első osztálytól, és most a visszajutásra gyúrnak a fiúk. És eddig nem is áll rosszul a szénájuk. Jelenleg ugyan csak a 2. pozíciót foglalják el a tabellán, hátrányuk a játéknap előtt az SJK-val szemben 4 pont volt. Odahaza, a Tehtaan kenttä-ban Kampman mester alakulata 5-2-0-ás sort tud felmutatni, ebben a statisztikában a legerősebb a ligában. Idegenben valamelyest gyengébben megy a srácoknak (2-3-2), ám az elmúlt öt fordulóban nem kaptak ki – ennek is köszönhető, hogy feljöttek a 2. pozícióba. A 26 pontos társaság odahaza 13-3-as gólarányt hozott össze, csak a PK, az OPS és a Kooteepee tudott betalálni nekik. Jó forma, magabiztos hazai teljesítmény, erős motiváció: összességében rendben van a Valkeakoski-i alakulat.
A Jippo eddig elmarad tavalyi teljesítményétől, pedig akkor sem tette magasra a mércét. Jelenleg a tökutolsó, 13 meccsen 7 pont jött össze (1-4-8). Idegenben szerezte egyetlen győzelmét: a Kajaanit verte, a másik pontos kirándulás pedig a Viikingit nevéhez fűződik. A közelmúltban azonban már nem ilyen eredményes a társulat a túrákon, az OPS-nál és az Oulunál is úgy kapott ki, hogy nem sikerült betalálnia. Gólaránya is tragikus vendégségben: 2-10…
Az ősszel 0-0-ra végeztek a felek fordított felállásban. Ma viszont azt gondoljuk, hogy a Haka alaposan elveri a gyenge formában lévő kiesőjelöltet. Kettő lesz közötte, és nem kizárt, hogy a vendégek ezúttal is impotensek maradnak!

Malmö-Hibernian 1! (0-1) 1!

A svéd listavezető remek formában várja a skót együttest. A kékek tekintélyes előnyt szerezhetnek a visszavágóra.
A Malmö a tavalyi bronzérem után idén merészebb álmokat szövöget, s mi több, ennek megfelelően is teljesít. A kék gárda vezeti a svéd bajnokságot, igaz, előnye mindössze egy pont azzal a Helsingborggal szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Mindenesetre a csapat nagyon egyben van, a Hacken elleni botlást leszámítva magabiztosan menetel. A hétvégén a mostanság masszívan teljesítő Atvidabergs látogatott hozzá, és a vége sima 4-0 lett. Az EL-ben már egy körrel korábban bekapcsolódott a Malmö: az ír Drogheda ellen idegenben ikszelt, otthon viszont nem ismert kegyelmet (2-0).
A Hibernian a kupában végzett a második helyen, s mivel a Celtic lett a bajnok, így indulhatott a második számú európai kupasorozatban. A zöldek tavaly gyengén muzsikáltak, nem tudták beverekedni magukat a felsőházi rájátszásba. Igaz, végül az alsóházat megnyerték, így összességében a 7. pozícióban zártak. A felkészülési időszakban skót kiscsapatokkal találkoztak az Edinburgh-i zöldek, és bizony nem virítottak nagyot. A góllövéssel igencsak hadilábon álltak az elmúlt hónapokban a srácok.
És szerintünk ma sem találják meg a góllövőcipőiket a vendégek. A Malmö játékban van, és ez rengeteget számíthat a mai mérkőzésen. A Malmöt erősebbnek érezzük, és ez meg is látszik majd az eredményben. nyer a házigazda, akár kettővel is!

Olvasói sztorik