Hírek

Támadásban a partizánok!

A belgrádiak mellett a katolikusok is útra kelnek...

Shirak Gyumri-Parizan Beograd 2!

Nem okoz meglepetést sz örmény bajnok: szerintünk a szerb elitalakulat már az első mérkőzésen eldönti a továbbjutást.
A Shirak Gyurmiról nagyon sokáig azt sem tudtuk, hogy egyáltalán létezik ilyen névvel futballcsapat. Azonban mára pótoltuk a hiányosságainkat, és f3elkészülve vágunk neki az esélylatolgatásnak.
No jó, ez így ebben a formában teljességgel nem igaz, hiszen azért maradt még fehér folt a brigád életében. Az 1958-ban alapított csapat eddig négyszeres bajnok, háromszoros szuperkupa győztes. Színe kék-piros, a vezetőedző Vardan Bicsahcsjan pedig zömében hazai erőkkel dolgozik, ám néhány légiós van a keretben. A Gyumri már ment egy kört a BL-előselejtezőben, és bizony egy kicsit lepirította magát… A Tre Penne ellen nem sikerült kettős győzelemmel továbblépni. Otthon sima 3-0 lett a vége, viszont a San Marino-i együttes a visszavágón 1-0-ra elverte az örményeket… Azért ez ultraciki kategória szerintünk.
No de összességében túlélte a kanyart a Shirak, így most a szerb címvédővel meccsel a következő körbe kerülésért. A fővárosi együttes simán nyerte meg a bajnokságot, 11 pontot verve az ősi rivális Crvena Zvezdára. A Partizan kimondottan erős, kelet-európai alakulatokkal vívott edzőmeccseket a nyáron, váltakozó sikerrel.
A Partizant lényegesen jobb csapatnak tartjuk a derék örményeknél, ennek megfelelően – bár biztosan egzotikus körülmények fogadják majd a szerbeket – a vendégek sikerét várjuk! Húzzuk be a 2-est!

Cliftonville-Celtic (1-0) 2!

Simán nyernek a skótok a BL-selejtezőben!
Az észak-íreknél tavaly fölényes magabiztossággal nyerte meg a bajnokságot a Cliftonville. Az 1879-ben alapított klub általában már az előselejtezők idején elvérzett az elmúlt években, és valljuk be férfiasan, ezúttal is ezt várjuk a vörösöktől. A brigád az előző kiírásban valósággal brillírozott: a bajnoki cím mellett az ír ligakupát is begyűjtötte. A nemzetközi tapasztalata kevés: eddig 20 kupameccs áll a neve mellett, és ezek közül mindössze kettőt tudott megnyerni, 15-ször kapitulált, gólaránya pedig 8-60… Azért ezek igazán beszédes adatok. A belfasti Sulitide stadionban remek hangulat várható, hiszen azért a brit ellenfelekkel mindig pikáns dolog meccselni!
Az ellenfél ezúttal a skót katolikusok lesznek, akik a Rangers kizárása óta tulajdonképpen teljes nyugalommal készülhetnek a bajnoki cím megvédésére. Neil Lennon alakulata tavaly feltűnően sok pontot veszített: 24-7-7-es mutatója azonban így is bőségesen elegendő volt a címvédéshez. A gárda a nyári felkészülési időszakban eddig nem virított: sorra bukta el mérkőzéseit, az Union Berlin, vagy a Greuther Fürth is jó alaposan elverte a zöldeket. Ezek azért nem feltétlenül biztató előjelek.
A skótok mindenképpen lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy már az első találkozón tekintélyes előnyt szereznek. A hendis siker simán adható!

Olvasói sztorik