Hírek

Keleti ütközetek!

Ma folytatódnak a BL-selejtezők, mi pedig ezúttal is két meccsel készültünk...

BATE-Shakter Karagandy (0-1) 1!

A fehérorosz bajnoknak nem okoz gondot kazah ellenfele legyőzése.
A BATE évek óta dinamikusan fejlődő együttes, amely ugyan még nem érte el az ukrán és az orosz “nagytestvérek” szintjét, ám kiemelkedik hazája bajnokságából. A kék-sárgák tavaly a BL-csoportkörig jutottak, és azt is elmondhatták magukról, hogy legyőzték a későbbi győztes Bayert. A Lokit is a BATE ejtette ki, és bizony Hlebék bebizonyították, hogy nagyon masszív és ügyes kis brigádról van szó.
A bajnokság jelenleg is tart, és nagy hajrára lesz szüksége a Boriszovnak ahhoz, hogy megvédjék címüket. Egyelőre hat pont a hátrányuk a Soligorskkal szemben, és mindössze 5 forduló van hátra.
A Karagandyról kevesebbet tudunk, a sárga-pirosak keretében szép számmal vannak légiósok: kolumbiai, szerb, ukrán, bosnyák és litván futballisták is játszanak Karagandában. A kazah bajnok az elmúlt hetekben mindenféle eredményt játszott a bajnokságban, tehát a formájára nem nagyon tudunk jó jelzőt találni.
A nemzetközi rutin, a hazai pálya, no és a nagyobb játéktudás egyértelműen a BATE mellett szól. Szerintünk a fehéroroszok sima győzelmet aratnak, így bebiztosítják a továbbjutást is!

Ekranas-Hafnarfjordur X2!

A litván és az izlandi bajnok csatájától szoros kilencven percet várunk. No és nem zárjuk ki a meglepetést sem…
Az Ekranas jelenleg csak a 2. helyen áll a litván pontvadászatban, és hátránya tetemesnek mondható a Zalgiris-szel szemben. A társulat egészen jól elkapta a fonata a közelmúltban, ezért is hatott bombameglepetésként a múlt heti, Kruoja ellleni hazai vereség. Tavaly a Shamrock ellen sikerrel vette az első akadályt a piros-kék egység, viszont utána az Anderlecht már nagy falatnak bizonyult. AZ EL-ben sem termett babér aztán a csapatnak, hiszen a Steaua Bukarest ellen is rúgott gól nélkül búcsúztak.
Az izlandi futball folyamatosan fejlődik, bár eddig jobbára csak a válogatott tudott meglepetést okozni, a klubfutballban még várat magára az áttörés. Ugyanakkor a HR már rendelkezik némi nemzetközi rutinnal, hiszen az elmúlt évtized legeredményesebb izlandi alakulatáról van szó. A fekete-fehérek tavaly magabiztosan nyerték meg a bajnokságot, az idén viszont nem állnak az élen. Jelenleg a 2. helyen tanyáznak, lemaradásuk két pont, viszont egy meccsel többet játszottak a KR-nél. A legutóbbi bajnokin kikapott a brigád, a 3. Stjarnannál maradtak pont nélkül a fiúk.
Abban biztosak vagyunk, hogy e párharc nyertese nem lesz ott a főtáblán – ezzel nem okozunk meglepetést. Viszont valamiért az izlandiaknak szavazunk bizalmat. AZ az érzésünk, hogy a párharcot a HR élheti túl, és várhatja a következő kört. Egy ikszre simán jó lehet a Hafnarfjördur, és így a továbbjutást ki is vívhatja a szigeten!

Olvasói sztorik