Hírek

Hétfői kiesési rangadók

Ma Izlandra és Finnországba látogatunk. Mindkét bajnokságban kiesési rangadót rendeznek...

Fylkir-IA Akranes +2,5!

A csörgőlabda csapatok csatája vélhetően szép számmal hoz gólokat!
Kiesőjelöltek feszülnek egymásnak ma este a Fylkisvöllur-ban! Az utolsó előtti Fylkir fogadja a seregható IA Akranest. A bajnokságból immár elment 10 forduló, és e két alakulat bizony nagyon gyúr a kiesésre. Mindketten 3 pontig jutottak, a különbség annyi, hogy a Fylkir gólaránya “csak” -10, az Akranesé -13. A hazai együttes még nem nyert (0-3-7), odahaza mind az öt bajnokiját elbukta! A kupából is búcsúzott a közelmúltban, ugyanakkor a pontvadászatban mostanság vannak biztató jelek. Egyrészt a Vikingurtól pontot rabolt vendégségben, másrészt pedig két élcsapatot is megszorongatott június végén. A HR és a KR is csak egy góllal gyűrte le a brigádot!
A vendégek egy siker mellett kilencszer égtek meg, egyedül a Framot gyűrték le még május közepén. Aztán előtte és utána is csak zakók… A forma tehát adott, és ami még tetézi a bajt, hogy a legutóbbi meccsein a gyengébb alakulatoknak is megadta magát az IA Akranes.
Ma szerintünk inkább a hazaiaknak áll a zászló, de elnézve az egymás elleni korábbi meccseiket, inkább a gólokra voksolunk. Az a határozott érzésünk, hogy három találat simán összejöhet a mai kilencven perc alatt!

Kups-JJK 1! +2,5!

A Kups stabil középcsapat, a JJK viszont meggyengült az idei szezonra. Ebből hazai lesz…
A finn bajnokságban immáron a 19. fordulót rendezik. A Kups egyelőre hozza a kötelezőt: nincs a kiesőzónában, 18 fellépésen 22 egységig jutott, így most a 8. a bajnokságban. Hazai környezetben azért lehetne meggyőzőbb is a sárga-fekete brigád: vonatkozó statisztikája 4-2-3, gólaránya pedig 12-7. Az otthoni kudarcok közül nyilvánvalóan a Lahti elleni a legdühítőbb, hiszen akkor a rivális még az utolsó helyen állomásozott. A Kups az elmúlt hetekben szeszélyesen teljesített: verte a dobogóra hajtó Vaasát, ugyanakkor kikapott a Rops-nál. Ami viszont mostanság jellemző volt a csapatra, az a góliszony. Alig rúgtak, igaz, alig is kaptak az elmúlt négy összecsapáson… Azért minden sorozat megszakad egyszer! A kieső helytől 8 pont távolságra van, tehát nyugodtan készülhetnek az összecsapásra a fiúk.
A JJK nagyon meggyengült tavasszal, így különösebb meglepetést nem okoz, hogy ezúttal a kiesés ellen küzd az alakulat. A pirosak 17 meccsen 14 egységet húztak be, idegenben pedig különösen gyengék: 1-1-7-es soruk legalább is erről tanúskodik. A Mypát verték június elején, azóta három kirándulás, három vereség a mérleg. Az elmúlt két hazai ütközetükben viszont négy pontot termeltek: előtt szerencsétlen körülmények között remiztek a Rops-szal, majd verték a 2. Honkát. Azért ez biztató eredmény mindenképpen.
Hátrányuk 4 egység a Lahtival szemben, tehát nem reménytelen a helyzetük. Viszont ehhez vendégségben is el kellene kezdeni a pontgyűjtést…
Tavaly kétszer is meglepte a Kupsot a JJK: ebben a felállásban gólgazdag meccseken nyertek a vendégek. Viszont ma szerintünk a fenti állításnak csak egy része lesz igaz. Bízunk a találatokban, ám ma a hazai egyletnek szavazunk bizalmat!

Olvasói sztorik