Hírek

Illetlen vendégek…

A norvég és a svéd bajnokságban is hazai környezetben lép pályára a sereghajtó. Túl sok jóra nem számíthatnak...

Syrianska-AIK 2!

A sereghajtó nagy bakban van, és szerintünk nem is jönnek ki a gödörből a hazaiak.
A Syrianska pocsékul teljesít az idén, így könnyen lehet, hogy ezúttal nem ússzák meg a sárga-pirosak a kiesést. A gárda mindössze 9 pontig jutott, odahaza 1-1-6-os sort produkálva. Egyetlen győzelmét a Norrköping ellen aratta, de annak már idestova három hónapja. A társulat négy vereséggel a háta mögött fogadja a stockholmi AIK-ot, és elnézve a két brigád formáját, bizony nem a vendéglátó tűnik esélyesnek…
A helyzetük azért nem teljesen reménytelen, ugyanis a 12. Östers is csak 13 egységig jutott…
Az AIK pazar passzban utazik Södertaljébe: a gárda 26 pontjával jelenleg az 5., és 4-1-2-es idegenbeli mérlege arról tanúskodik, hogy bizony vendégségben sem adja meg könnyen magát. Nagyon szoros a felsőház is, a listavezető Göteborg a játéknap előtt 29 ponttal szerepelt az első helyen.
És akkor az említett formáról: május 12-e óta nem kapott ki, és ebben az időszakban 7 bajnokin 17 pontot termelt. Ha továbbra is jó passzban maradnak a sárga-feketék, úgy összejöhet a dobogós helyezés.
A vendégeknél mindenki egészséges, így a gárda a legjobb összetételben léphet pályára a sereghajtó ellen. Összességében mindenképpen az AIK sikerét várjuk, nehezen tudnánk elképzelni, hogy a Syrianska épp most támadna fel. Tippünk 2-es!

Sandnes Ulf-Stormsgodset 2!

Házi gólkirálya nélkül várja a listavezetőt a Sandnes, ez pedig nem ígér sok jót a házigazda számára…
Kezdjük a legfontosabbal: a múlt héten a Sandnes fontos három ponttal gazdagodott, a nagy rivális Startot fektette két vállra hazai környezetben. Ugyanakkor a siker igazán pürroszinak számított, hiszen a házi gólkirály, az öt találatnál járó Hoiland, valamint az egygólos Frejd is begyűjtött egy-egy sárga lapot, így mindketten kihagyják a találkozót. Pedig nagy szükség lenne a szolgálataikra, ugyanis a kékek mindössze 14-szer voltak eredményesek a 15 fellépésen…
A csapat jelenleg tehát a 16. pozíciót foglalja el, 13 pontot szereztek, odahaza pedig 1-3-4-es statisztikát hoztak össze. Egyetlen győzelmüket épp legutóbb aratták (Start 3-1). Kellett is a három pont a Sandnesnek, ezzel sikerült lezárni egy négymeccses vereség-sorozatot.
A Stormsgodset áll félidőben a tabella élén: 15 mérkőzésen 32 pontot gyűjtött a társaság, ám idegenben azért közel sem magabiztos a gárda.. Vendégségben 3-1-3 a mutatójuk, elmúlt két túrájukat elbukták Kovácsék. A Rosenborg elleni zakó még csak megmagyarázható volt, viszont a Haugesundnál azért nem kellett volna pont nélkül maradni. A nemzetközi szereplést a jövő héten épp a Loki ellen kezdi meg a csapat, ám a trondheimi együttes nagyon ott lohol a Stormsgodset nyakán (1 pont a különbség), így nem tartalékolhat a magyar gárda ellen a brigád.
A Stormsgodset ugyan kissé szeszélyes mostanság, ennek ellenére a meghatározó játékosait nélkülöző seregható ellen győzelmi esélyekkel lépnek pályára. A nyitófordulóban – fordított felállásban – 2-0-ra nyert a bajnoki címre hajtó egység. És ma is nekik szavazunk bizalmat: nyernek a vendégek!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik