Hírek

Norvég szombat!

A Molde a Vikinget, a Start a Brannt fogadja ma délután...

Molde-Viking 1!

Egyre jobban bírjuk a bajnokot: az elmúlt hetekben rendre nyernek a fiúk, mi pedig ezúttal is bizalmat szavazunk nekik, csakúgy, mint egy hete a Tromsö ellen idegenben!
A félidejéhez érkezett a norvég bajnokság, és bizony a címvédő egyelőre nem úgy szerepel, mint ahogy azt elvárhattuk volna tőle. Mindössze a 11., 15 meccsen pedig 17 egységet termeltek a kékek. Viszont ha azt nézzük, hogy az utolsó 9 meccséből csak egyet bukott el, és ebben a periódusban termelt 16 pontot, akkor már más a leányzó fekvése.
Ole Gunnar Solskjaer alakulata tehát remek passzban várja a mérkőzést, hazai mérlegén ugyan van mit javítani (3-0-4), viszont biztató, hogy a két legutóbbi hazai ütközetét behúzta a brigád. Az alapemberek a tréner rendelkezésére állnak, így tehát várhatóan a legjobb összetételben lép pályára a Molde. A bajnok egyébként a jövő héten nemzetközi meccsen is szerepel: az ír bajnok Sligóval ütköznek meg elsőként idegenben.
A Viking tavaly az 5. helyen zárt, így lemaradt a nemzetközi szereplésről. Jelenleg is épp az 5. pozíciót foglalják el 25 ponttal, ám reális az esélye az előrelépésre, ugyanis a dobogós Aalesund is épp 25-ig jutott.
Idegenben 3-1-4 a mérlegük, sikereit az utolsó három helyezettnél aratta, a komolyabb alakulatok otthonában viszont rendre kapitulált. A formája nem az igazi, három találkozó óta nyeretlen, viszont mellettük szól, hogy ebben a szériában találkoztak a Rosenborggal (hazai iksz) és az Aalesunddal is (idegenbeli vereség).
A Moldénak nagyon nem megy a stavangeri alakulattal szemben: 2006 óta nem nyert az Aker stadionban. Most viszont szerintünk nyer a címvédő, és folytatja a felzárkózást! Tippünk tehát 1-es!

Start-Brann +2,5! Mindkét csapat betalál: IGEN!

Maradunk Norvégiában, ahol a Start-Brann meccsen legalább 3 találatot várunk!
Nagy bajban van az újonc! A sárgák 15 meccset követően 14 ponttal a 15., kieső helyen állnak. A Sør Arénában 2-3-2 a mérlegük, a formájuk viszont csapnivaló: május közepe óta nem nyertek, hazai pályán pedig legutóbb április közepén verték a Valarengát. A tabella hátsó harmada nagyon tömör, a 9. Odd is csak 18 egységet termelt eddig.
A Brann legutóbb szépen hozott a konyhára, miután a 16. bajnokiján lejátszotta első döntetlenjét (Hönefoss 1-1). A bergeni brigád teljesen kátarcú, ugyanis otthon eddig minden meccsét megnyerte, idegenben viszont az említett pontszerzésen kívül csak buktázott (0-1-6). Gólaránya borzalmas a túrákon: 3-16, négyszer impotens maradt a kirándulásokon.
A 25 pontos együttes egy sikerrel felléphet a dobogóra – jelenleg az 5. pozíciót foglalják el.
Az elmúlt években rendre sok találatot hozott a két alakulat csatája. És ma sem lesz ez másként, szerintünk ma összejön legalább három gól!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik