Hírek

Ír kettő, ír egy…

Mindkét osztályban találtunk egy-egy tutit...

Athlone Town-Cobh Ramblers 1! +2,5!

Hazai sikerrel, no és legalább három találattal számolunk a ma esti összecsapáson!
Az Athlone Town remek szezont fut: jelenleg az előkelő 2., osztályozós helyen áll. 16 mérkőzésen 29 egységet termelt a brigád, ebből otthon 15 jött össze (4-3-1). Egyedül a Waterford tudott nála nyerni, azóta viszont négy sikert aratott zsinórban. 14-5 a hazai gólaránya, csak kétszer maradt impotens saját közönsége előtt.
A Ramblersről ilyen sok szépet és jót nem tudunk elmondani, mindössze a halovány Salthillt tudja maga mögött tartani. Így most a 7. 15 ponttal, vendégségben pedig még nem sikerült nyernie a társulatnak (0-4-4). A Cobh viszont önmagához képest nincsen rossz passzban, hiszen az előző két fordulóban nem kapott ki: előbb verte a Wexfordot, majd értékes pontot hozott a Finn Harps-tól.
Az Athlone Town immár hét éve nem tudta megverni a Cobhot hazai pályán. Ám most eljött a revans ideje! Az Athlone szerintünk elveri a Ramblerst, és azért a védelmek csak összehoznak három találatot!

Dundalk-Bohemians 1!

Nem tér magához a nagymultú dublini brigád: a dobogóra törő hazai együttes otthon tartja a pontokat.
Kiélezett a verseny az ír élvonalban. A Dundalk jelenleg a 4. pozíciót foglalja el, 19 csatában 36 pontot hozott össze a társaság. Odahaza azonban kissé szeszélyes a csapat: 3-3-3-as a mutatója, aratott meglepetést pozitív és negatív értelemben is. Legyőzte például a listavezető St. Patricks együttesét, viszont kikapott a gyengécske UCD-től. Kié érti ezt? Mi nem nagyon…. A Dundalk összességében jó passzban várja a találkozót, legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, legutóbb például bravúros diadalt aratott a Derrynél!
A Bohemians a kiesés elől menekül, mindössze a 11., 19 összecsapáson mindössze 14 egység jött össze. Idegenben 1-4-4 a statisztikája, egyetlen győzelmét áprilisban a sereghajtó Shelbourne-nél aratta. A csapat jelenleg osztályozós pozícióban tanyázik, de helyzete nem reménytelen, hiszen a 10. UCD csak hárommal gyűjtött többet nála. A formája egyenesen borzalmas, hiszen immár 10 mérkőzés óta nem tud nyerni. Ebben a periódusban négy iksz mellett hatszor is megégtek a fiúk…
Az egymás elleni mérlegük erőteljes dublini fölényt mutat, viszont ma nem gondoljuk, hogy a vendégek meglepetést okoznának. A Dundalk nem hibázik, és akár kettővel is elverheti a Bohemianst!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik