Hírek

Mezcserében bízunk!

Megkezdődik a női Európa-bajnokság! Várjuk már a tornát, no és a mezcserét! Aztán azért az U20-as vébéről sem feledkeztünk meg...

Irak-Uruguay 2!

A dél-amerikai együttest várjuk a döntőbe!
Szögezzük le nyomban: az ázsiai alakulat már sokszor kibabrált velünk az U20-as vébén, ám most úgy érezzük, hogy véget ér a meglepetéssorozatuk. A csoportból magabiztos teljesítménnyel léptek tovább az irakiak, a kvartett élén végeztek. Az angolokkal ikszeltek, majd verték az egyiptomiakat és a chileieket. Az egyenes kiesés szakaszban aztán Paraguay és Dél-Korea ellen is a ráadásban diadalmaskodtak. Előbb a hosszabbításban csikarták ki a sikert, majd büntetőkkel bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.
Az uruk gyengén kezdtek (Horvátország 0-1), aztán elkapták a fonalat. Verték Új-Zélandot és Üzbegisztánt a csoportkörben, a kieséses szakaszban pedig előbb Nigéria ellen a rendes játékidőben, a nagy esélyes spanyolok ellenében pedig a hosszabbításban diadalmaskodtak. Ez utóbbi hatalmas bravúrnak számított.
A két alakulat között szerintünk minőségi különbség van, méghozzá a dél-amerikaiak javára. És ezúttal végre nem borul a papírforma, tehát nyer Uruguay!

Svédország-Dánia 1!

Megkezdődik a női Eb, és szerintünk a házigazda győzelemmel mutatkozik be a tornán!
A 12 csapatos megmérettetésen az A-csoportba nyert besorolást a két alakulat, rajtuk kívül Olaszország és Finnország küzd meg a továbbjutásért. A kvartettek első két helyezettjei automatikusan továbblépnek, emellett a két legjobb eredményt elérő 3. helyezett is ott lesz a negyeddöntőben.
Túl sok mondandónk nincs a találkozóval kapcsolatban, annyit azonban megjegyeznénk, hogy a sárga-kékek jobb eredményeket értek el a felkészülés során. A házigazda egyébként is többször elverte a dánokat az elmúlt három esztendőben… Mi most is nekik szurkolunk, és titkon abban bízunk, hogy lesz mezcsere a lefújás után… 🙂

Olvasói sztorik