Hírek

Mikor ikszel a Brann?

A bergeni gárda 14 meccs alatt még nem remizett. A Lahti a Mypát fogadja...

Hönefoss-Brann Bergen Mindkét fél betalál: IGEN! X!

Izgalmas kis meccset várunk a ma este a Hönefossi AKA Arénában. Szerintünk mindkét háló megzördül majd!
A Hönefoss nincs könnyű helyzetben. A játéknap előtt mindössze a 12. helyen állt 14 mérkőzésen szerzett 15 pontjával. A 15. Start is 14-ig jutott, szóval nagyon kell koncentrálniuk a zöld-fehéreknek, ha nem akarnak nagy bajba kerülni. Odahaza eddig vegyesen teljesítettek: 2-2-2-es sorhoz 6-5-ös gólarány párosul. Érdekes eredményt ért el odahaza: elverte a listavezetőt, viszont kikapott a Haugesundtól, és nem bírt a gyengécske Oddal. Az előző két meccsét ikszre hozta, bár az egy ponttokkal túl sokra nem megy a társulat…
A Brann totálisan kétarcú alakulat: otthon mindig nyer, idegenben mindig veszít. Így a mutatója 8-0-6, ezzel pedig 24 ponttal a 4. helyen áll. A formája ennek megfelelően teljesen kiszámíthat… A piros-fehérek tavaly is hasonlóan szerepelt, így tulajdonképpen nem jelent meglepetést a teljesítményük.
Az eddigi meccseik vegyes eredményekkel zárultak, pontosabban iksz még nem született, és mindig a pályaválasztó győzedelmeskedett. Most szerintünk az iksz nagyon benne van a pakliban, hiszen minden sorozat megszakad egyszer, ám a gólokban biztosabbak vagyunk. Az a határozott meggyőződésünk, hogy mindkét fél betalál legalább egyszer!

Lahti-MyPa X1!

Nem kap ki a kiesés elől menekülő hazai együttes!
Pocsékul kezdte a szezont a hazai együttes: 11 forduló alatt mindössze 5 pontot zsebelt be, így nem is jelentett meglepetést, hogy az utolsó helyről várták a nyarat. Aztán megtáltosodtak a fiúk, és négy mérkőzésen behúztak 10 egységet! A széria azonban megszakadt: a bajnokot ugyan megszorongatták a fekete-fehérek, ám végül pont nélkül tértek haza a fővárosból (HJK 2-1).
Jelenleg az utolsó előtti pozíciót foglalják el 15 ponttal, a sereghajtó JJK 11-ig jutott a forduló előtt. Ez tehát azt jelenti, hogy nem nyugodhattak meg Rafaelék, mindenképpen folytatniuk kell a pontok gyűjtögetését.
A vendégek nem szerepelnek rosszul, a tabella első felében tanyáznak, most a 6. pozíciót foglalják el 23 ponttal, tisztes távolságban állnak mind a veszélyes zónától, mind az élmezőnytől. Idegenben azért nem megy valami fényesen a gárdának, mérlegük 1-2-4, csak a Mariehamnot tudták verni még májusban. Viszont mostanság idegenben rendre elverik a piros-fehéreket, a legutóbbi három tórájukon impotensek maradtak, és bizony kétszer meg is égtek. Egy három meccsből álló vereség-sorozatot azonban sikerült megszakítaniuk a múlt héten: a Mariehamnot 3-1-re zúzták le a fiúk, így stabilizálták helyüket a tabella közepén.
A Lahtit páratlan sérüléshullám sújtotta tavasszal, vélhetően ez is közrejátszott a gyengébb produkcióban. Most viszont szerintünk már rendben lesz a társulat, és csakúgy, mint tavaly a kupában és a bajnokságban, elverheti a vendégeket. Persze, az ikszet sem zárjuk ki, így ezúttal a kétesélyben látjuk a legnagyobb fantáziát!

Olvasói sztorik