Hírek

Meglepetés Norvégiában?

Ma megint egy U20-as meccsel és egy északi bajnokival rukkolunk elő...

Tromsö-Molde 2x!

Elsőre lehet, hogy bátornak tűnik a tipp, de vannak érveink…
Féltávhoz érkezett a norvég bajnokság: a 15. fordulót rendezik a hétvégén. És bizony, hőseink teljesítménye eddig elmarad a várakozástól. Kezdjük a hazaiakkal. A Tromsö – ahogy az elmúlt években megszokhattuk – bombaerős odahaza, viszont a stadionjukat, az Alfheimet elhagyva elfogy a tudomány. Otthon 5-0-1-es sort tudnak felmutatni Agnar Christensen fiai, nagy meglepetésre a seregható Sandnes Ulf nyert nála még áprilisban. Összességében a 8. pozíciót foglalja el a piros-fehér együttes, tisztes távolságban a veszélyes zónától és a dobogótól is.
A tavalyi 4. helyen végzett együttes produkciója egyelőre tehát elmarad a várakozástól. És a formájára is jellemző az említett kétarcúság. Legutóbbi bajnokiját elvesztette, igaz, a listavezetőnél nem szégyen kikapni. Viszont nagyobb problémát jelentett, hogy hazai környezetben bukott a Celjével szemben az EL-selejtezőben (1-2). Koppinen ugyan a norvégoknak szerzett vezetést, de a szlovének fordítani tudtak a hajrában. Így egy cseppet sem ígérkezik könnyűnek a csütörtöki visszavágó…
A címvédőről már sokat fecsegtünk korábban, többször megjósoltuk a feltámadását, és mostanság nem is kellett csalódnunk Solksjaer mester tanítványaiban. A brigád a nagy hajrájának köszönhetően végre már nincsen kiesőhelyen, most a 14., osztályozós pozíciót foglalja el, neve mellett pedig mindössze 14 egység áll. Ebből idegenben 5 jött össze, viszont még nem ünnepelhettek sikert vendégségben a fiúk (0-5-2).
A bajnokságban négy mérkőzés óta veretlenek, és a kupában is sikerrel vették a héten az akadályt. A nemzetközi szereplést július 16-án kezdi meg az együttes az ír Sligo ellenében. Egyelőre tehát a bajnokságra koncentrálhatnak Chimáék.
A tabella viszonylag tömör, egy sikerrel a vendégek megléphetnének az veszélyes zóna tagjaitól. Ez pedig nagy motivációt jelent a fiúknak!
Az egymás elleni mérlegük nagyon kiegyenlített, tavaly ikszeltek a felek ebben a felállásban bajnokin. Most sem zárjuk ki ezt az opciót, viszont azért inkább a vendégekben bízunk. Alaptipp a 2-es, egy iksszel megtámogatva!

Ghána-Chile 2!

A dél-amerikaiak sikerét várjuk az U20-as vébé negyeddöntőjében!
Az afrikai alakulat az A-csoportba nyert besorolást, és tovább is lépett a kvartettből. A megmérettetés nem indult jól számukra, ugyanis a franciáktól és a spanyoloktól is kikaptak. Viszontjött az utolsó csoportmeccs, amikor is nem ismertek kegyelmet: 4-1-re verték az amerikaiakat. A nagyarányú győzelem továbbjutást ért, és a nyolcaddöntőben az esélyesebbnek kikiáltott portugálok vártak Assifuahékra. A találkozó változatos játékot hozott: a ghánaiak szereztek vezetést, majd fordítottak a luzitánok, ám a hajrában újra az afrikaiaknál volt az előny. Maradt a 3-2, így a csapat bekerült a negyeddöntőbe.
Chile az E-csoportban szerepelt, és meglepetésre nem nyerte meg a négyest. Irak végzett az élen, mögötte befutott a dél-amerikai alakulat, megelőzve Egyiptomot és Angliát. A csoportban az észak-afrikaiakat verte elsőként a gárda, majd leikszelt az angolokkal, így még az is belefért, hogy a zárónapon kikapjon az ázsiai egységtől. A legjobb 16 között a horvátok vártak Bravoékra, és Chile magabiztosa, 2-0-ra ejtette ki az abroszosokat.
Chilét titkos favoritnak tartottuk a kezdetektől, és az az érzésünk, hogy a piros-kék-fehérek nem is okoznak ma sem csalódást. A dél-amerikaiak sikerét várjuk, reményeink szerint már a 90 perc során kivívják a továbbjutást!

Olvasói sztorik