Hírek

Radóról és Gyurcsóról “álmodnak” Újpesten

A lilák tulajdonosa drága magyarokról, sok jó, szabadon igazolható spanyolról, és a belga vonalról is beszél csapata honlapján.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rodereick Duchâtelet az Újpest elnök-tulajdonosa a csapat hivatalos honlapjának adott “tényfeltáró” interjút. Ott próbálta megnyugtatni a lilák szimpatizánsait.

A belga üzletember azt mondta, hogy négy-öt focista szerződtetésében gondolkodnak, és konkrétan válaszolt azokra a hírekre is, hogy szeretnék megszerezni Gyurcsó Ádámot és Radó Andrást.

– Igen, mindegyik esetben történtek tárgyalások. Van amelyik már lezárult, van amelyik még nem. Rajtuk kívül is keresünk minőségi játékosokat a magyar bajnokságból, de ez egy nagyon nehéz piac. Azt azonban elmondhatom, hogy amennyiben sikerrel járunk, egyből tájékoztatjuk a szurkolókat. Addig, amíg így vagy úgy nem kerül pont egy-egy ügy végére nem kívánjuk azokat kommunikálni, bár azt már például elárulhatom, hogy Leandro Martinezt mi kerestük meg először, de ő végül a Győr mellett döntött – mondta.

Duchâtelet meglehetősen lesújtó véleménnyel van a magyar focistákról szerinte kevesen rendelkeznek olyan képességekkel, amikre az Újpestnek szüksége van, éppen ezért tartja közgazdaságilag teljesen normálisnak, hogy a jó hazai focisták felül árazzák magukat.

– Ez egy egyszerű közgazdasági jelenség. Nagyon kevés minőségi magyar játékos van, így logikus, hogy ők magasabbra árazzák magukat, mint például egy hasonló képességű spanyol labdarúgó, hiszen rengeteg jó spanyol focista van most a piacon – mondta.

Részlet a beszélgetésből

Nem akarnak Magyarországon játszani

– A nyári átigazolási piaccal gyakori probléma, hogy a bajnokságok jóval előbb kezdődnek, mint ameddig a piac nyitva tart. Nálunk a bajnokság már július 27-én elkezdődik, a piac azonban augusztus 31-éig nyitott. Ezt a problémát hogyan lehet kezelni?
– Ez tényleg egy nehéz helyzet, főleg egy magyarhoz hasonló bajnokságban. Ugyanis rengeteg jó játékos elérhető a piacon és mivel egész Európában csökkenek a fizetések, így egy olyan csapat, mint mi, képes hasonló szerződést a labdarúgók elé tenni, mint egy erősebb bajnokságban szereplő. Ez azonban önmagában még nem elég, ettől függetlenül a játékosok még mindig abban reménykednek, hogy erősebb bajnokságból is keresik majd őket, így Magyarország legtöbbször csak „B-terv” marad. Igazság szerint nagyon nehéz meggyőzni a játé
kosokat arról, hogy Magyarországon játsszanak, még a magyarokat is, hiszen mindenki arról álmodik, hogy külföldre igazoljon.

A teljes beszélgetést itt találják: klikk.

Olvasói sztorik