Hírek

Gólok itt, hazai ott

Ma egy U20-as meccsel és egy norvég bajnokival készültünk...

Franciaország-Üzbegisztán +2,5!

Már az elődöntőbe jutás a tét a törökországi U20-as vébén. Szerintünk gólgazdag meccsen a gallok élik túl a negyeddöntőt…
A franciák hozták a csoportkörben a kötelezőt: Ghánát és az amerikaiakat megelőzve, a spanyolok mögött a második helyen léptek tovább az A-jelű kvartettből. Gólarányuk 5-4 volt, minden meccsükön jött a mindkét fél betalál opció, és csak az amcsik ellen maradtak 3 találat alatt. Az egyenes kieséses szakaszban a házigazda várt a társulatra, és Sanogóéknak ez a kihívás sem jelentett problémát: 4-1-re verték a félholdasokat, sikerük egy pillanatig nem forgott veszélyben.
Az üzbégek 4 ponttal, az F-csoport 3. helyezettjeként jutott be a nyolcaddöntőbe. Az ázsiaiak Új-Zéland kiütésével kezdték a tornát, majd leikszeltek a horvátokkal – így tulajdonképpen két játéknap alatt bebiztosították a a folytatást. Ezek után már nem is okozott nagy meglepetést, hogy Uruguay ellen kapituláltak (0-4). Gólarányuk a csoportkörben 4-5 volt. A következő körben a görögök vártak Akhmadjan Musaev fiaira, és bizony az üzbégek meglepetést okozva 3-1-re legyűrték a helléneket!
Összességében a jobb nevekből álló francia válogatott sikerét várjuk, ám ismerve a két alakulat előéletét, szerintünk megint felvállalják a nyíltsisakos játékot. Ez pedig legalább három góllal járhat! Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Aalesund-Songdal 1!

Rangadót rendeznek a norvég élvonalban: a hazaiak eddig remekeltek a Color Line Stadionban, és szerintünk ma sem szakad meg a szériájuk!
Kezdjük a legfontosabb paraméterekkel. Az Aalesund a 3. pozíciót foglalta el a játéknap előtt, előkelő helyezése elsősorban parádés hazai mérlegének köszönhető (5-2-0). Összességében 24 egységnél jár a társulat, de mivel szoros az élmezőny, egy botlás könnyen a dobogós helyébe kerülhet. A Color Like Aréna valóban igazi oroszlánbarlangnak számít: csak a Tromsö és a Rosenborg tudott remizni, a hazai gólarány pedig önmagáért beszél: 20-7! Csak egyszer maradt otthon impotens a csapat, amelynél Barrantes, a gárda házi gólkirálya (ötnél jár) vélhetően nem lesz ott a találkozón. Ettől függetlenül azért nem félünk a támadósor csődjétől… A Costa Rica-i támadó a múlt héten sem lépett pályára, a narancssárgák mégis két gólt szereztek a Start pályáján (2-2). A formájukra egyébként a kettősség jellemző: otthon masszívak, idegenben sebezhetőek…
A Songdal a középmezőny tagja, annak is az elején foglal helyet. A 6. pozícióból várta a 15. fordulót, eddig 20 pontot termelve. Vendégségben vegyes a teljesítménye: 3-1-3, előző két túráján győzött, és összességében is már négymeccses a veretlen szériája. A kupában viszont nem is olyan rég búcsúzni kényszerült (a Valarenga vendégeként kapitulált). A csapat tisztes távolságban van a veszélyes zónától, és bizony nem gondoljuk, hogy a dobogóért folytatott harcnak aktív részese lesz majd.
Az egymás elleni mérleg erőteljes Aalesund-fölényt mutat: 7-5-1, a Songdal 2011-ben ebben a felállásban ugyan tudott nyerni, előtte viszont nem. Sok volt az iksz mostanság, ám most a hazaiaknak bizalmat szavazunk. Nyer a házigazda, és tapad az élmezőnyre!

Olvasói sztorik