Hírek

Rovers-esélyek!

Ha péntek, akkor irány Írország! Wonderers és City a két Rovers ellen...

Bray-Shamrock 2! (1-0)2!

Kezdi összekapni magát a vendégcsapat az ír élvonalban. Nem hibáznak ma sem!
A Bray Wonderers a 10. helyről várja a fordulót, nagy szerencséje, hogy két nagymúltú alakulat, a Shelbourne és a Bohemians egyelőre gyengébben tolja nála. A brigád 18 fellépésen 17 egységig jutott, hazai mérlege is elkeserítő: 2-2-5 (A Shelbourne-t és a Droghedát verte), és mindössze 9-szer volt eredményes saját közönsége előtt. A formájára sem lehet büszke, hiszen bár május és június eleje között 5 csatában 13 pontot zsebelt be, a legutóbbi két bajnokiját már bebukta. Mellettük szól ugyanakkor, hogy a vereségek a St. Patricks és a Derry nevéhez fűződtek, tehát az 1. és a 2. helyezetthez…
A Shamrock az első nyolc fordulóban veretlen maradt, ám ebben az időszakban mindössze 12 pontot termelt…. Az a sok fránya iksz. A 2-6-0-ás nyitányt két vereség követte, és így a társulat már csak a középmezőnyben találta magát. Május eleje óta viszont nem kapott ki a Rovers, igaz, továbbra is sok iksz csúszott be. Ám a legutóbbi négy bajnokiján már száz százalékos teljesítményt nyújtott a Shamrock, és még a kupában is továbblépett.
Jelenleg az 5. helyen áll 30 ponttal, a dobogótól még tisztes távolságban tanyáznak a fiúk (8 egységes lemaradásban). Vendégségben 2-5-2-es sort tud felmutatni.
Az egymás elleni mérlegük 7-7-14, az utóbbi időben rendre a Shamrock diadalmaskodott. És ma sem várunk meglepetést, a vendégek magabiztosan elhozzák a három pontot!

Cork City-Sligo Rovers 2!

Középcsapat a címvédő ellen. Mi lesz ebből? Vendégsiker!
A Cork City a békés középcsapatok mindennapjait éli, jelenleg a 7., 18 mérkőzésen 20 pontig jutva. Otthon nem erősek a fiúk (3-1-5), és bizony a formájuk sem az igaz, hiszen a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A támadójátékkal van sok probléma, mindössze 17 gólt jegyez a City, ez pedig 18 ütközetben édes kevésnek mondható.
A Sligo meg akarja védeni bajnoki címét, ám ehhez nem nagyon hibázhat a későbbiekben. A remek rajtot – nyolc meccs, 24 pont – pocsék folytatás követte: nyolc csatában mindössze 8 egység jött össze. Aztán az elmúlt két játéknapon már nem hibáztak a srácok: az UCD-t 5-2-re, a Shelbourne-t 2-0-ra verték. Így most 38 ponttal a 3. helyen tanyáznak, és ha ma diadalmaskodnak, megelőzhetik a Derryt, és feljöhetnek egy pontra a listavezető St. Patricks-ra. Azért ez kellő motiváció! Idegenben is masszív a Rovers (5-3-1, csak az éllovasnál égett meg), és alig-alig kap gólt: a találati mutatója 13-4, hatszor meg sem zördült a hálója!
A közelmúltban négy meccset vívtak: két iksz mellett kétszer a Sligo sikerével végződött a kilencven perc. És ma is bízunk a bajnokban! Szerintünk simán jöhet a 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik