Hírek

Megkezdi a Videoton!

A fehérvári együttes montenegrói ellenféllel találkozik elsőként az EL-ben. A svéd második vonalban nagy bajban van a Brage...

Videoton-Mladost Podrogica 1! (0-1)1!

A magyar ezüstérmes magabiztos sikerét várjuk az EL-selejtező első mérkőzésén.
A fehérváriak tavaly bebizonyították, hogy bizony nem lehetetlen küldetés főtáblára kerülni az EL-ben. A piros-kékek remek sorozatot futottak a kupában, és bár nem sikerült a továbbjutás a csoportból, igazi nagyvadakat is ejtettek. A csapat némiképp megváltozott, a kispadra Gomes mester került Paolo Sousa helyére. A tavasz sokkal élvezhetőbb futballt hozott székesfehérvári részről, az új tréner inkább a támadásokra helyezte a hangsúlyt, amelynek meg is lett az eredménye. Bár a bajnoki aranyról lecsúsztak Viniciusék, összességében élvezhetőbbé vált a Vidi játéka.
Kovácsék a felkészülés java részét Ausztriában töltötték, ahol például elverték a román Steauát is. Igaz, később a Karlsruhe ellen kikaptak.
A Vidi egyébként ezt a keretet nevezte a sorozatra:
Kapusok: Tujvel, Pajovics
Védők: Mamadu, Stopira, Szekeres A., Caneira, Vinícius, Papp, Brachi, Szolnoki
Középpályások: V. Gomes, M. Enete, U. Nikolics, Oliveira, Tóth B., Gyurcsó, Kovács I., Kleinheisler, Zsótér, Hudák
Csatárok: Torghelle, Nikolics N., Lupeta, Paraiba, Álvarez
Érdekesség, hogy Juhász Roland neve nem szerepel a listán. Mint ahogy Sándor Györgyé sem – ez utóbbi annyiban mindenképpen érthető, hogy a szaudiaktól visszatért középpályás eltiltását tölti.
A montenegrói rivális tavaly középcsapatként szerepelt a bajnokságban. Nikola Rakojivics alakulata sok gólt kapott… A gárda fiatalokra épül, ismerős lehet viszont a korábban Pécsett futballozó Šćepanović neve. Viszont nem kizárt, hogy a tavalyi házi gólkirály Iránba igazol…
A piros-fehéreknél nem volt nagy játékosmozgás, a keret zöme nem rendelkezik nemzetközi tapasztalattal.
Persze, pontosan tudjuk, hogy a montenegrói ellenfél kifejezetten kellemetlen is lehet, ám nem féltjük a Vidit. Azt gondoljuk, hogy a piros-kékek magabiztos, megnyugtató előnyt szereznek a visszavágóra. Ennek megfelelően a hendis hazai sikert javasoljuk megfogadni!

Brage-Degefors 2(x)! +2,5!

Nem tér magához a sereghajtó, ma sem szerez három pontot. Sőt, várhatóan egyet sem…
A Brage lassan csomagolhat, ugyanis jó eséllyel búcsút int a második vonalnak. A társulat botrányosan gyengén teljesít, a féltávhoz közeledve messze leszakadva kullog a mezőny után. 5 pontja van, ebből kettőt szedtek össze otthon a zöldek. Sorozatban zakóznak, legutóbb május 24-én remiztek. Azóta pedig pofon pofon hátán…
A Degefors a 6. 21 egységgel, amelyet 13 fellépésen gyűjtött be. Vendégségben azért nem túl meggyőző a piros-fehér együttes (1-3-3), viszont egyetlen túrasikerét épp legutóbb aratta, méghozzá a 2. Falkenbergs stadionjában. A múlt héten rangadót vívott a gárda: 2-1-re verte a feljutásra gyúró Assyriskát.
Tavaly a Brage középcsapat volt, a Degefors viszont a kiesés ellen menekült. Az idén – úgy tűnik – fordított lesz a felállás.
Nem bízunk a zöldek feltámadásában. Az elmúlt években gyakran lett iksz ebben a felállásban a végeredmény (négyszer is 1-1…), ezt az opciót ma sem zárjuk ki teljesen, viszont a vendégek sikerét lényegesen jobb kimenetelnek tartjuk. Emellett az az érzésünk, hogy összejön három találat is a kilencven perc során…

Olvasói sztorik