Hírek

A megye három észak elemzése!

Véget ért a bajnokság, egy kis elemzés még belefér!

Gyorsan szeretnél értesülni a kefoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egy pillanatra sem volt kérdés, hogy ki nyeri a bajnokságot, de ettől függetlenül jó szezont zárt a megye három északi csoportja is.

Az újrakezdő Tata rajt-cél győzelmet aratott, gyakorlatilag nem volt senki, aki méltó ellenfele lehetett volna a vizek városának. Olyan fölénnyel nyerte meg a bajnokságot, hogy arról szinte nincs is mit elemezni. Csak a tények: 25 nyert meccs, három döntetlen, 7 kapott gól, 125 rúgott. Nem tisztünk védeni a tataiakat, de abból a hét gólból kettőt úgy kaptak, hogy nem volt kapusuk, s egy mezőnyjátékosnak kellett védenie a hálót.

A második hely már jóval nyitottabb volt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Pilismarót simán behúzza, ám az idény végére nagyon leengedtek, és a tavasszal kirobbanó formában játszó Felsőgalla elorozta előlük az ezüstérmet. A falusiak jól játszottak, megérdemelték az ezüstérmet.

Így aztán meg kellett elégedniük a harmadik hellyel a pilismarótiaknak. Ezzel sem lehetnek elégedetlenek, de azért az ezüst szebben csillogott volna. Nagyon leengedtek a végére, pedig a 24. forduló után még 11 pont előnnyel rendelkeztek a felsőiekkel szemben. Ezt hat forduló alatt sikerült leadni.

A negyedik helyért volt talán a legnagyobb csata, de ezt a Baj nyerte az Almásfüzitővel és a Vértestolnával szemben. Ez a három csapat nagyjából egy kaliber, nem is véletlen, hogy négy pont volt közöttük. Mindhárman büszkék lehetnek magukra, és ha jövőre is ilyen jók lesznek, esélyesként várhatják a következő bajnokságot.

Az Annavölgy is sokáig esélyes volt erre a pozícióra, ám a végén már nem bírta az iramot. Volt olyan, hogy kilenc emberrel álltak ki, és még így is nyerni tudtak. Ez mindenképpen jelzi a csapat erősségét, tehát velük is számolni kell a következő idényben. Idén meg kellett elégedniük a hetedik hellyel. Mögöttük egy ponttal lemaradva találjuk meg a Csolnokot, akik így a nyolcadik helyen zártak. Az idényük kiegyensúlyozott volt, ám a gólkülönbségük már negatív. Jók lehetnek jövőre is.

Kisebb leszakadással ugyan, de jön a Szárliget is. Ők 39 pontot szerezve futottak be a kilencedik helyre. Sokkal jobbak is lehettek volna, ám nem jött össze az igazán kiugró teljesítmény számukra.

Furcsa idényt hozott össze a Bajót és a Ferences. A bajótiaknak hullámvölgyekkel kellett megküzdeniük, ugyanis volt, hogy kiemelkedő játékkal szinte gálázva nyerték a meccseiket, máskor pedig saját magukat is alulmúlva kaptak ki. Ha ezt sikerült megoldaniuk, kellemes évet zárhatnak jövőre. A Ferences gárdája másképp volt érdekes. 14 mérkőzés után mindössze három ponttal álltak, ezzel természetesen az utolsó helyet foglalták el a tabellán. Ezek után jött egy nagy attack, aminek köszönhetően 27 pontot szereztek, így 30 egységgel a végén a 11. helyet szerezték meg. Ha jövőre ezt a tavaszi teljesítményt tudják nyújtani, esélyesek lehetnek a dobogóra. Persze ehhez ilyen horror-őszt nem szabad produkálni.

Kissé lemaradva találjuk meg a bajnokság utolsó négy csapatát. Sorrendben a Szomód, Epöl-Máriahalom, Bajna, Héreg. Leginkább az Epöl-Máriahalom gárdája volt az érdekes, hiszen az újonc csapat az ősszel helyt állt, a 11. helyez zárt a megszerzett 13 ponttal, ám a tavasz kevésbé sikerült jól, csak négy pontot szereztek. A Héreg és a Bajna gyengén muzsikált, sokszor kitömték őket, nem az ő idényük volt. A szomódiak legalább azzal kitűntek, hogy tavasszal a jó formában lévő légiósuk, Rodolfo szerzett pár gólt, és valljuk be, a megye három nem a portugál légiósokról szokott szólni.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik