Hírek

Hazai sanszok…

Ma egy svéd és egy finn élvonalbeli találkozót igyekeztünk feltérképezni. Hazai-gyanús meccsekre bukkantunk...

Malmö-Hacken 1!

Előzésre készül a hazai alakulat, ehhez pedig mindenképpen nyernie kell a kékeknek. A Hackennel pedig egyébként is tele van a bugyrunk…
Tavaly rangadónak számított ez az összecsapás, az idén viszont koránt sincs erről szó. A Malmö ugyan a dobogón tanyázik, és ha kedvezően alakulnak az eredmények (azaz nem nyer a Helsingborg), akkor az élre is állhatnak a kékek. Jelenleg a 3. pozíciót foglalják el, 13 meccsen 26 pontig jutottak. A listavezető Göteborg 28-cal áll, de a kék-fehérek egy mérkőzéssel többet játszottak már. A Helsingborg 12/27-es mutatóval a második.
Rikard Norling alakulata 7-5-1-es mutatót hozott össze, hazai környezetben 3-3-0-ás a mérlege. Egyetlen vereségét a gyengécske Djurgardennél szedte össze. A Helsingborg elleni otthoni remi belefér, de a Halmstadot és a Norrköpinget azért illett volna két vállra fektetni. Ha ez így történt volna, akkor most magabiztosan állhatna a tabella élén a társulat.
Hamadék formájára viszont nem lehet panasz, három győztes meccsel a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre. Legutóbb fontos rangadót húztak be: a tavalyi bajnok Elfsborg kapitulált Malmöben. Két sérültjük van, de nélkülük is erős a hazai keret.
A Hackent nem kedveljük… Az egyike azoknak az együtteseknek, akik tökéletesen kiszámíthatatlanok. Tavaly még a bajnoki címért voltak versenyben a sárga-feketék, mostanság azonban a békés középcsapatok életét élik. Jelenleg a 10. helyen tanyáznak, 13 csatában 17 pontig jutva. Idegenben 2-1-3 a soruk, két gyengécske brigádnál, a Halmstadnál és a Syrianskánál arattak teljes sikert, és épp a két legutóbbi túrájukon! Ennek ellenére mégsem állíthatjuk, hogy bombaformában lennének El Kabirék, mért a két vendég-diadal közé beillesztettek két hazai zakót…
A sérült lista tekintélyesebb náluk, mint a vendéglátóknál, ott lesz viszont a pályán a 9 találatot jegyző El Kabir, valamint az Ojala-Makondele páros, amely az asszisztok kiosztásában jeleskedik.
Kiegyenlített az egymás elleni mérlegük, úgyhogy abból nem nagyon lehet kiindulni. Így hát marad a pillanatnyi forma, a hazai pálya előnye, valamint a motiváció. Ebben pedig a Malmöt érezzük erősebbnek. Húzzuk be a hazait, büntessük meg a Hackent az elmúlt hetek szeszélyességéért!

Turku PS-Kups 1!

Hazai sikert várunk az összecsapáson. A TPS egyre jobb formában van, míg a vendégek kisebb hullámvölgyben vannak…
A Veikkausliigaában már a 16. játéknapra hangolnak a felek. A turkui alakulat csak 14 mérkőzést játszott, ezeken 24 pontot húzott be, így jelenleg az 5. helyet foglalják el a tabellán. Odahaza 5-0-2 a vonatkozó mutatójuk, a Vaasa és a Mariehamn nyert nála, tehát papíron jobb csapatok, ugyanis mindketten előttük állnak a bajnokságban. A TPS formája egészen biztató: öt bajnokin maradt veretlen, ebben a periódusban háromszor is totális sikert aratott. Aaritaloék helyzete reményteljes, hiszen a listavezető HJK 27 egységnél jár, ráadásul a bajnok egy meccsel többet játszott a turkui fehér-feketéknél.
A Kuipo igazi kicsapat, az elmúlt években nem nagyon tudott beleszólni a nagyok küzdelmébe. Kivétel ez alól a 2010-es esztendő, amikor is a 2. lett a sárga-fekete egység. Tavaly hozta a kötelezőt, a 10. pozícióban zárt, így biztosan tagja maradt az elit ligának. Idén is s középmezőnybe várjuk a fiúkat, és eddig bizony ennek megfelelően is teljesítenek. Most a 8. helyen állnak, 15 fellépésen 18 pontot húztak be. Idegenben sem olyan gyengék, 2-1-4 a statisztikájuk, és érdekesség, hogy a HJK-nál és a 3. Vaasánál tudtak nyerni. Két legutóbbi túrájukat bebukták, és összességében is az utolsó négy bajnokijukból hármat elveszítettek. A legfájóbb sitt épp legutóbb érte a gárdát: az akkor még sereghajtó Lahti tudott nyerni nála.
A Kuipo 2006 óta nem nyert ebben a felállásban, és pontot is öt éve szerzett legutóbb. Szerintünk nem szakadnak meg a hagyományok, és a TPS megnyeri a mai ütközetet. Húzzuk be a hazait!