Hírek

Skandináv hétzárás

Ma két másodosztályú meccset veséztünk ki. Lesz egy hazai, no meg egy vendég!

Assyriska-Varbergs 1!

Hazai sikert várunk a találkozótól, szerintünk akár kettővel is nyerhet a házigazda!
A 13. fordulóra hangolnak a csapatok a svéd második vonalban, és a választásunk ezúttal az egyik leghangulatosabb nevű alakulatra esett: Assyriska… Nem semmi elnevezés, egy kicsit utána is jártunk a dolognak. Szír emigránsok hozták létre a klubot 1974-ben Södertaljében, színük piros-sárga-fehér.
No, de azért essék szó az idei teljesítményükről is. A gárda jelenleg az 5. helyen áll 21 egységgel, ebből hazai környezetben 13-at szerzett. Otthon 4-1-1 a mérlege, a listavezetővel remizett (Örebrö 1-1), a Landskrona viszont porrá zúzta (0-3). Az elmúlt két hétben aztán csak rendezte a sorait a brigád: előbb otthon legyűrte a Jönköpinget, majd rangadót nyert a Sundsvall pályáján (2-4). A dobogóhoz nagyon közel került a társulat, mindössze két pont választja el az osztályozótól…
A vendégeknél meleg a pite, a 13., osztályozós helyen tanyáznak 13 ponttal. Idegenben 1-1-4-es statisztikát hoztak össze, az Ostersundsnál nyertek, a Hamamrbyval ikszeltek. Rengeget gól esik a meccseiken, eddig 11-szer jött az over opció! A formájuk nem az igaz, május közepe óta nem nyertek, és a lejátszott négy ütközetben csak két döntetlenre futotta erejükből. Ha így folytatják, ismét osztályváltásra kényszerülnek majd a szezon végén.
Bár eddig kétszer is pontot tudott csenni a Varbergs az Assyriska stadionjában, ezúttal szerintünk eredménytelen lesz a túra. A hazaiak nyernek, és nem tartjuk kizártnak, hogy esetleg kettő is lesz közte a végén!

Elverum-Fredrikstad 2!

Kilátástalan helyzetben van a hazai gárda, a vendégek meg vissza akarnak jutni az első ligába. Mi lesz ebből? Sima vendég!
A norvég másodosztályban is zajlik az élet, immár a 13. játéknapot rendezik a hétvégén. A házigazda rendesen bekezdett… Öt pont áll a neve mellett, otthon még nyeretlen (0-2-5, 7-16), és a formája is pocsék. Háromszor is odahaza meccselhetett, de egy iksz után kétszer megégett. Könnyen kiesés lesz ebből…
A Fredrikstad tavaly búcsúzott az élvonaltól, és eddig nem úgy néz ki, hogy vissza tud jutni a legjobbak közé. A 8. 19 ponttal, igaz, a rájátszást érő helyekhez nagyon közel van. Ám ahhoz, hogy az álom valóra váljon, javítania kellene idegenbeli mérlegén (2-0-4). Dolgoznak is az ügyön a fiúk, a legutóbbi öt bajnokiból négyet behúztak!
A sereghajtó nem támad fel ma, a vendégek elhozzák mindhárom egységet! Húzzuk be bátran a 2-est!

Olvasói sztorik