Hírek

A Videotonnak nem kell Horváth Gábor?

Nem lenne megsértődve, ha itthon kellene folytatnia, de sajnálja, hogy Fehérváron nem vetődött fel a neve.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Június 30-án lejár Horváth Gábor szerződése a holland ADO Den Haag csapatánál, aki a január 17-i térdszalagműtétje után Székesfehérváron végezte a rehabilitációját. Mivel a Videoton elutazott az ausztriai edzőtáborba, a játékos kapcsolatba lépett Benczés Miklóssal, a Puskás Akadémia FC vezetőedzőjével, s az ő engedélyével Felcsúton folytatja a munkát.

– Úgy gondolom, hogy pénteki edzés után teljes mértékben megnyugodhattam, hiszen volt már labdás gyakorlat, a lábam mindenre jól reagált, így egyértelműen pozitívan nézek a jövőbe. Még három hétig velük gyakorolok, aztán csapatot keresek magamnak – mondta a feol.hu oldalon Horváth Gábor. – Hollandiában több, mint két teljes szezont játszottam végig kezdőként, s erre büszke vagyok, hiszen nem kispados voltam. Attól függetlenül, hogy most hosszú ideig sérült voltam, erre azért lehet alapozni.

A 28 éves védő szívesen maradna Európa azon tájékán, azt mondta, Hollandiában vagy Belgiumban folytatná legszívesebben, de a német vagy az angol másodosztály se lenne ellenére.

– Akkor sem lennék megsértődve, ha itthon kellene folytatnom a pályafutásomat. Miután nem kell értem fizetni, csak velem kell megállapodni, hiszen szabad vagyok, velem könnyű dolguk lesz a kérőknek – magyarázta a 141 NB I-es meccsnél járó labdarúgó. – Szintem biztos, hogy hamar megtalálom az új csapatomat, felkészültem a kihívásra. Persze, az is elképzelhető, hogy a sérülés után több helyen is meg kell majd mutatni magamat, lássák, milyen állapotban vagyok, de ettől nem tartok. Ha külföld, ha itthon, bármilyen kaland érdekel, de számomra az edző személye nagyon fontos, és leginkább az, hogy olyan sikeréhes legyen a csapat, mint amilyen én vagyok. Amennyiben a külföld nem sikerülne, itthon folytatnám, de nem szeretnék csapatot mondani. A Viditől nem kerestek, de ez nem probléma, hiszen profi sportoló vagyok, oda megyek, ahol kellek. De persze, azért sajnálom, hogy a nevelőklubomnál nem vetődött fel a nevem.

Olvasói sztorik