Hírek

Feltámad a címvédő?

A Konföderációs Kupában a csoportmeccsek zárófordulóját rendezik. No de mi folyik Norvégiában?

Brazília-Olaszország Mindkét fél betalál: IGEN!

A legfontosabb kérdések eldőltek az A-csoportban, ennek ellenére komoly tétje van a találkozónak, ugyanis meggyőződésünk, hogy egy alakulat sem kíván a spanyolokkal találkozni már az elődöntőben…
A házigazda eddig minden különösebb erőfeszítés nélkül nyerte meg mindkét összecsapását: a japánok és a mexikóiak ellen is úgy gyűjtötte be a három pontot a selecao, hogy még gólt sem kapott. Neymarék összességében takarékon futballoztak eddig, és ez tökéletesen elegendőnek bizonyult. Bár a közép-amerikaiak egy kicsit ráijesztettek Thiago Silváékra, a brazilok sikere nem forgott veszélyben. A támadószekció félelmetes, Neymar pedig végre megmutatta, hogy miért is igazolta le a Barca….
Az olaszok is hibátlanok eddig, bár Buffon már négy kapott gólnál tart… Igaz, Balotelliék is teszik a dolgukat, hiszen a talján brigád már hat találatot jegyzett a tornán. A nyitómeccsen a mexikóiak ellen is fölényben futballoztak Pirlóék, győzelmük megérdemelt volt a játék képe alapján. Az ázsiai alakulat ellen rendesen belealudt a mérkőzésbe Prandelli mester társulata, ám végül – ha szerencsével is – de nyerni tudtak De Rossiék.
AZ tehát eldőlt, hogy e két nemzeti gárda lép tovább az A-csoportból, ám az még nem, hogy ki nyeri meg a csoportot, és ezáltal ki kerüli el a spanyol armadát. Ez pedig fontos motivációs tényezőt jelenthet. No meg a braziloknak azért a hazai közönség előtt nem szabad leszerepelniük!
Nem lepődnénk meg, ha e találkozó döntetlennel zárulna. Ám abban jobban bízunk, hogy mindkét alakulat legalább egyszer eredményes lesz a kilencven perc során!

Valarenga-Molde 2x!

Úgy tűnik, kikecmergett a gödörből a bajnok. Ennek pedig a derék Valarenga ihatja meg a levét…
A 13. fordulóban kiesési rangadót rendeznek… Bizony azt, hiszen a 12. fogadja a 15. helyezettet. A hazai egység 12 mérkőzésen 13 egységig jutott. Odahaza nagyon szeszélyes, hiszen eddig vagy nyert, vagy veszített (3-0-3). Nincs kirobbanó formában a társulat, ugyanis legutóbbi öt bajnokija közül csak egyet nyert meg. A kupában azért jobban megy a gárdának: az alacsonyabb osztályban szereplő Asker ellen sikerült kivívnia a továbbjutást a közelmúltban. Tavaly a 8. helyen zárt a Valarenga, eddig elmarad ettől a teljesítménytől a csapat. Sérülések is nehezítik a szakmai stáb dolgát, öten nem lehetnek ott a mai összecsapáson (igaz, többségük nem alapember).
A Molde csúnyán beragadt a rajtnál, Solksjaer mesternek rezgett is a léc, hiszen hosszú heteken keresztül az utolsó helyen kullogott a címvédő… Aztán elkapták a fonalat a kékek, no azért szó sincs arról, hogy már a dobogót ostromolná a társulat. Mindössze a 15. pozícióban tanyázik, 12 fellépésén 10 pontot termelt. Ami viszont biztató, hogy az elmúlt időszakban azért már a régi arcát kezdi mutatni a bajnok. Az elmúlt hat bajnokin jött össze 9 egység, és csak egyszer kapott ki ebben a periódusban a brigád. Közben értékes pontot szerzett a Rosenborgnál, másfél hete pedig tönkreverte a Honefosst (4-0). A kupában is brillírozott a Molde: a másodosztály egyik élcsapatának rámolt be egy hatost szerdán (Ranheim).
Idegenben eddig nyeretlen a címvédő, igaz, csak kétszer kapott ki (0-4-2). És ugye minden rossz sorozat megszakad egyszer…
Márpedig a Valarenga ellen szívesen meccsel a Molde! Az elmúlt két esztendőkben totális sikert arattak a vendégek ebben a felállásban! Mindkétszer 1-2 lett a vége…
És ma is bizalmat szavazunk a bajnoknak. Szerintünk egy, de inkább három ponttal tér haza a kék sereg!

Olvasói sztorik