Hírek

Válogatott és bajnoki meccsek

Ázsiában a vébé-részvétel a tét, Izlandon a dobogós pozíció megszerzése...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Üzbegisztán-Katar 1! (0-1)1! +2,5!

Sorsdöntő meccsre készülnek az üzbégek: ha nyernek, és Irán kikap Koreában, akkor kijut a vébére a gárda. Nem kell ennél nagyobb motiváció!
Kissé komplikált a helyzet az ázsiai selejtezőcsoportban:az utolsó játéknap előtt a hatost Korea vezeti (14), mögötte Irán áll (13), majd következik Üzbegisztán (11), Katar (7) és Libanon (5) leszakadt a mezőnytől. Az első két helyezett kijut, a 3. pótselejtezőre kényszerül. Ma Korea Iránt fogadja, az üzbégek pedig Katart látják vendégül.
Az üzbégek nem tehetnek mást, mint össze-vissza verik a katariakat, és abban bíznak, hogy Korea verje el Iránt. Ennél a forgatókönyvnél Üzbegisztán beelőzi Iránt. Ha ott más eredmény születik, akkor kezdődhet a matek, a gólarány-számolgatás, amelyben hőseink a leggyengébbek (+1).
Otthon 1-1-1-es a soruk, Libanont verték, Korával remiztek, kikaptak Irántól. Idegenben jobban ment egy fokkal, nyertek Iránban és Libanonban, Katarból ponttal tértek haza, viszont a legutóbb kikaptak Koreában…
Nagyon kevés gól esett eddig az üzbégek meccsein: találati mutatójuk 6-5, 7 meccsből egyszer mentek +2.5 fölé… Ma viszont nincs más esélyük, mint a támadás, hiszen ha nem nyernek, akkor rögösebb lesz az út a világbajnokság felé…
Katar kiszállt a versenyből, hét meccsen 7 pontig jutott, alig-alig rúgott gól4 (4-8). Két sikert aratott, mindkettőt Libanon ellen, az iksz pedig Irán ellen jött össze. A formája gyenge, barátságos meccsen Észak-Koreával remizett (0-0), Irántól viszont kikapott a selejtezőben.
Az elmúlt négy egymás elleni meccsüket úgy nyerték meg az üzbégek, hogy még csak gólt sem kaptak! És ma is hazai sikert várunk! Szerintünk a házigazda odateszi magát, és jól leveri a katariakat! Tippünk sima hazai!!!

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Valur-Vestmannaeyjar 2(x)!

Megszakadhat a házigazdák veretlenségi sorozata ma este…
Nézzük a szikár tényeket: a Valur rendesen bekezdett, 6 meccs után 14 ponttal a 4. helyről várja a folytatást. Ám amennyiben ma nyer, feljöhet a 2. pozícióra. Otthon eddig csak kétszer meccseltek a fiúk, a Frammal remiztek, a Keflavikot péppé verték (4-0). Közben idegenben is jól tolja a brigád: 3-1-0-ás a mérlege, legutóbb a Thort verték 5-3-ra. Jó passzban van a Valur, arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy eddig még nem találkozott nagycsapatokkal (KR, Hafna, és ide sorolható aktuális ellenfele is…).
A Vestmannaeyjar évek óta a 3. helyen végez a bajnokságban. Az idén eddig 6 fellépésen 11 egységig jutott (3-2-1), és két nagy derbin már túljutott a társulat: ponttal tért haza a Hafnától, ugyanakkor otthon bukott a KR-rel szemben. Most már olyan mérkőzések következnek, amelyeket papíron tud hozni a Vestma (nem biztos, hogy a helyes rövidítést használjuk, de borzalmasan nehéz mindig leírni a csapat nevét… 🙂 ).
Vendégségben eddig kétszer járt a csapat, és mindkétszer egy pontot zsebelt be. Ma ha nyer, pontszámban beérheti soros ellenfelét. Jó formát mutat az alakulat, a múlt héten a Fylkirt iskolázták le odahaza.
AZ egymás elleni mérleg, főleg a közelmúltban, döntő Vestma-fölényt mutat. Ebben a felállásban a legutóbbi három meccset egyaránt a vendégek nyerték meg! És ma is bízunk bennük! Az az érzésünk, hogy a látogatók sikerét hozhatja a mai kilencven perc. Az alaptippünk 2-es, amelyet megtámogathatunk egy iksszel…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik