Hírek

Szalonremi a bemutatkozáson?

Megelégszik-e Olaszország és Mexikó a döntetlennel? Vajon folytatja jó szériáját a GAIS? Ezek a kérdések foglalkoztatnak ma minket...

Mexikó-Olaszország X!

Jó eséllyel remiznek a felek az A-csoport második mérkőzésén!
Első pillantásra is iksz-szagú mérkőzésnek tűnt a találkozó… És szerintünk meg is osztozkodnak majd a pontokon a felek. A mexikói alakulat rendszeres résztvevője a világversenyeknek, sőt, az utóbbi időben rendre túl is élik a csoportkört a zöld-fehér-pirosak.
Lássuk a mexikóiak keretét:
KAPUSOK: Ochoa, Corona, Talavera

VÉDŐK: Rodriguez, Salcido, Diego Reyes, Jesus Molina, Meza, Hector Moreno, Jorge Torres, Hiram Mier, Gerardo Flores

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Gerardo Torrado, Pablo Barrera, Giovani Dos Santos, Javier Aquino, Hector Herrera, Jesus Zavala, Andres Guardado

TÁMADÓK: Angel Reyna, Aldo De Nigris, Javier Hernandez, Raul Jimenez
A válogatott a legutóbbi öt meccséből négyet ikszre adott. Peruval és Nigériával barátságos mérkőzésen remiztek Guardadoék, aztán júniusban ugyan elverték Jamaikát (0-1), de Panamával és Costa Ricával már nem bírtak a fiúk: mindkét ütközet 0-0-lal ért véget. Dos Santosék továbbjutása még kérdéses, miután hat csoportmeccs után veretlenek, ugyanakkor csak egy sikert arattak… A hátralévő négy ütközetben persze képesnek tartjuk arra Mexikót, hogy bebiztosítsa részvételét a jövő évi vébén, ám ehhez elsősorban a támadójátékon kellene javítani. 6 csata után 3-2-es gólaránya van Hernandezéknek…
Az olaszoknál a következő játékosoknak szavazott bizalmat Prandelli mester:
Kapusok: 1 Buffon (Juventus), 13 Marchetti (Lazio), 12 Sirigu (Paris St. Germain).

Védők: 20 Abate (Milan), 4 Astori (Cagliari), 15 Barzagli (Juventus), 19 Bonucci (Juventus), 3 Chiellini (Juventus), 5 De Sciglio (Milan), 2 Maggio (Napoli).

Középpályások: 7 Aquilani (Fiorentina), 6 Candreva (Lazio), 16 De Rossi (Roma), 23 Diamanti (Bologna), 22 Giaccherini (Juventus), 8 Marchisio (Juventus), 18 Montolivo (Milan), 21 Pirlo (Juventus).

Támadók: 9 Balotelli (Milan), 17 Cerci (Torino), 14 El Shaarawy (Milan), 11 Gilardino (Bologna), 10 Giovinco (Juventus).
Végig nézve a listát, azért azt megállapíthatjuk, hogy erős kerettel veszi fel a harcot a talján alakulat.
Az azurrik magabiztosan, négy pont előnnyel vezetik csoportjukat. Mázlijuk van Balotelliéknek, hiszen a dánok tulajdonképpen kiírták magukat a folytatásból, a bolgárok és a csehek ugyan még tartják magukat, de azért a két keleti alakulat majd csak a második helyért vív majd különmeccset…
A gárda júniusban két mérkőzést játszott, és mindkétszer ikszelt. A csehek elleni selejtezőn idegenben belefért a remi, viszont Haiti ellen rendesen elbohóckodták a hajrát Pirolék: a 2-2-es végeredmény finoman fogalmazva is arcpirítónak számított…
Az egymás elleni mérlegük 1-2-1, az olaszok 1970-ben nyertek, a mexikóiak 2010-ben barátságos meccsen diadalmaskodtak. 1994-ben és 2002-ben a vébén futottak össze a felek, akkor iksz lett a vége.
És ma is ikszet várunk. A csapatok egy-egy ponttal gazdagodnak! Tippünk tehát: X!

GAIS-Landskrona 1!

A hazaiak vissza akarnak jutni az élvonalba, ehhez pedig mindhárom pontra szükségük van. Nincs mese, nyerniük kell a zöld-feketéknek!
A GAIS 11 meccsen 19 pontot gyűjtött, így a játéknap előtt a 4. helyen állt. Nyilván feljebb akar kapaszkodni a tabellán a gárda, ám ehhez muszáj lenne javítani szeszélyes hazai mérlegén (3-0-2). A zöld-feketék formájára nem lehet panasz: öt legutóbbi bajnokija közül négyet behúzott, a múlt héten a Bragét oktatták idegenben (0-4).
A Landskrona három hellyel és négy egységgel áll a házigazda mögött, idegenben 1-1-2-es sort összehozva. A fekete-fehérek május végén elkapták a fonalat, ám legutóbb ők sem tudták megállítani az élvonal felé száguldó listavezető Örebröt (1-2).
Ritkán találkoztak eddig az egységek, a mérleg a vendégeknek kedvező (1-1-3). Ám most otthon a GAIS legyűri a fekete-fehéreket, és folytatja az élmezőny üldözését. Húzzuk be bátran a hazait!

Olvasói sztorik