Hírek

Kezdődik a Konföderációs Kupa!

Két vébé-résztvevő csap össze a nyitómeccsen Brazíliában. No de ott van a norvég második liga is, ahol viszont középcsapatok mennek ölre a pontokért...

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Fredrikstad-Mjondalen 1!

A középcsapatok viadalából a hazaiak keverednek ki jobban – a pontok otthon maradnak!
A 12. fordulónak futnak neki a csapatok a norvég második ligában: a 9. a 11-ket fogadja. A hazaiak tavaly még az első osztályban szerepeltek, ám ott könnyűnek találtattak, így kiestek. A visszajutás logikus célkitűzés lenne, ám olybá tűnik, túl nagy feladat ez a piros-fehéreknek. 11 meccsen mindössze 16 egységig jutott a brigád (5-1-5), otthon viszont azért jobban megy a társulatnak: 3-1-1-es mérlege az elfogadható kategóriába tartozik. Ami biztató továbbá, hogy saját pályáján gólképesek a fiúk: 13 találatot hintettek eddig, és minden otthoni fellépésükön jött a +2.5-ös opció. A formájuk sem rossz: két sikerrel a hátuk mögött érkeznek a mai ütközetre…
A Mjondalen tavaly élcsapatnak számított a ligában, az idén ettől elmarad a teljesítményük. Most csak a 11. pozíciót foglalják el, 13 pontjuk van (4-1-6), és teljesen szeszélyesek. Vendégségben 2-1-3 a soruk (verték a listavezetőt is…), viszont pocsék passzban vannak. Három vereség csúszott be legutóbb, sőt, az utolsó öt fellépésük közül úgy bubtak be négyet, hogy azokon még gólt sem szereztek… Idegenben eddig mindig a -2,5-ös opciót szállították… Gyógyírt jelentett egy kicsit a sebekre, hogy nagy meglepetésre kiverték a Brannt a kupában, ráadásul Stavangerben!
2010-ben randevúzott kétszer a két alakulat: akkor ebben a felállásban iksz lett a vége (3-3), a Mjondalen otthonában viszont 5-2-re győzött a Fredrikstad.
Ezúttal a vendéglátónak szavazunk bizalmat: jobb formában van ráadásul otthon azért ritkán botlott. Tippünk 1-es, és egy másik szelvényen pedig azért behúzható a +2,5 is…

Tippek kosármeccsekre itt, sztártippek pedig itt. Sok sikert!

Brazília-Japán +2,5! 1! Nyer az 1-es csapat, és lesz három találat!

Kezdetét veszi a Konföderációs Kupa küzdelemsorozata: a nyitómeccsen szerintünk a házigazdák gólgazdag mérkőzésen verik Japánt…
Scolari mester fellélegezhetett a múlt héten, hiszen végre megint kapott gól nélkül hozott le egy meccset a Selecao. Oscarék 0-0-ás szünet után 3-0-ra gázoltak át a nagy mumusnak számító gallokon. Kellett is a siker a braziloknak, mivel Bolívián kívül nem tudtak legyőzni senkit az idén. Remiztek az angolokkal, az oroszokkal és Chilével is.
Hernanesék tehát egy évvel a vébé előtt rangos tornán szerepelnek. Az A-jelű négyesbe a soros ellenfél mellett még Olaszország és Mexikó nyert besorolást. Neymarék erős kerettel vágnak neki a rendezvénynek, amelyet nem titkolt szándékkal meg is akarnak nyerni.
A támadósorral eddig sem volt probléma, viszont az aranysárga-kékek védekezése csak nem akart összeállni. És szerintünk hiába a franciák elleni magabiztos győzelem, még most is lenne mit javítani Thiago Silváék produkcióján…
És akkor lássuk, kik képviselik Brazíliát a tornán. Íme a keret!
Kapusok: Júlio César (Queens Park Rangers), Jefferson (Botafogo), Diego Cavalieri (Fluminense)
Hátvédek: Daniel Alves (Barcelona), Jean (Fluminense), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luís (Atlético Madrid), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dante (Bayern München), David Luiz (Chelsea), Réver (Atlético Mineiro)
Középpályások: Paulinho (Corinthians), Oscar (Chelsea), Hernanes (Lazio), Luiz Gustavo (Bayern München), Fernando (Gremio), Jádson (Sao Paulo), Bernardo (Atlético Mineiro)
Csatárok: Neymar (Santos), Lucas Moura (Paris Saint-Germain), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Leandro Damiao (Internacional)
Nem rossz névsor…
Brazílián kívül egyedül Japán mondhatja el magéról, hogy biztosan tagja lesz a jövő évi világbajnokság mezőnyének. Lássuk a keretüket!
KAPUSOK: 1 Kavasima Eidzsi (Standard Liege – belga), 12 Nisikava Suszaku (Sanfrecce Hirosima), 23 Gonda Suicsi (FC Tokió)
VÉDŐK: 2 Inoha Maszahiko (Júbilo Ivata), 3 Szakai Gotoku (VfB Stuttgart – német), 5 Nagatomo Juto (Internazionale – olasz), 6 Ucsida Acuto (Schalke – német), 15 Konno Jaszujuki (Gamba Oszaka), 16 Kurihara Juzo (Jokohama F Marinos), 21 Szakai Hiroki (Hannover – német), 22 Josida Maja (Southampton – angol)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 4 Honda Keiszuke (CSZKA Moszkva – orosz), 7 Endo Jaszuhito (Gamba Oszaka), 13 Hoszogai Hadzsime (Bayer Leverkusen – német), 14 Nakamura Kengo (Kavaszaki Frontale), 17 Haszebe Makoto (Wolfsburg – német), 20 Hideto Takahasi (FC Tokió)
TÁMADÓK: 8 Kijotake Hirosi (Nürnberg – német), 9 Okazaki Sindzsi (VfB Stuttgart – német), 10 Kagava Sindzsi (Manchester United – angol), 11 Mike Havenaar (Vitesse – holland), 18 Maeda Rjoicsi (Júbilo Ivata), 19 Inui Takasi (Eintracht Frankfurt – német).
Alberto Zaccheroni szövetségi kapitány tehát hozta a kötelezőt, a felkelő nap országa tehát kijutott a vébére, ám most a Konföderációs Kupán is maradandót alkotnának a kék-fehérek. És a játékosállomány bizony nem rossz… Igaz, ebből a csoportból hatalmas bravúr lenne a továbbjutás.
Az idei esztendő – kijutás ide, vagy oda – nem feltétlenül egy sikertörténet. Váratlan vereségek csúsztak be (Bulgária, Jordánia), ám legutóbb már újra győztesen hagyhatta el a pályát a gárda: Irakban győztek a hét elején Hondáék.
Eddig háromszor találkoztak a csapatok: a 2005-ös Konföderációs Kupán ikszeltek a csoportkörben (2-2), aztán a 2006-os vébén már a dél-amerikaik már nem ismertek kegyelmet (4-1). Négy évvel később barátsgos mérkőzésen is a brazilok nyertek (4-0).
Mindenképpen hazai sikert várunk, és a sok lehetséges opció közül azt választottuk, amely a hazai siker és +2,5-ös verziót kombinál össze 1,75-ért…

Tuti tippek még gyorsabban! Klikk és like a facebook oldalunkat!

Olvasói sztorik